Video: 20 godina oktana, brzine i natjecanja

auto sportHrvatska auto, moto i karting društava prije koji mjesec bez pompe i svečanosti, na žalost kako i priliči trenutnoj teškoj gospodarskoj i recesijskoj situaciji, su tek prigodno obilježili 20 godina od osnutka svoje krovne sportske asocijacije Hrvatskog auto i moto športskog saveza (HAMŠS-a), a nije se niti 15. veljače 2012. nekim slavljeničkim okupljanjima obilježio 15. rođendan Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS-a). No, tim su povodima ljubitelji oktana i brzine ipak ostvarili jedan izvrstan projekt – dokumentarni film u trajanju 20-tak minuta koji je premijerno prikazan na svečanosti proglašenja lanjske automobilističke natjecateljske sezone 2011. u Vodicama. Uz čestike svim članovima hrvatskih auto, moto i karting društava, a pogotovo članovima AK ONEUM Omiš, pogledajmo film u nastavku ...

AUTO, MOTO, KARTING SPORT

Izvor: haks.hr

Svemu ovome treba dodati i zapažene pojedinačne uspjehe hrvatskih automobilista i kartingaša na međunarodnoj sceni predvođenih trijumfom sada već legendarnog Nike Pulića, trostrukog europskog prvaka na brdskim stazama i odnedavno jednog od nositelja prestižnog priznanja nacionalne asocijacije – "Zlatnog trofeja s dijamantom HAKS-a".

formula u OmišuHrvatska se ponosi i sa domaćinstvom i vrhunskom organizacijom, među inima, dvije automobilističke manifestacije što su već niz godina u kalendaru Prvenstva Europe, a i ove će godine u svibnju "39. Croatia rally", a u rujnu "31. Buzetski dani" ugostiti najbolje europske automobilističke asove.

Uz sve HAKS je jedan od promicatelja globalne svjetske akcije "Desetljeće sigurnosti u prometu 2011.-2020." koristeći upravo sport kao segment doprinosa ovom projektu FIA što su ga podržali i Ujedinjeni narodi.
 

omiški dani brzine

Povezani članci

Who's Online

We have 421 guests and no members online