Top Đir: AK Oneum lovi 13 bodova zaostatka za Šibenikom

AK OneumPrije početka automobilističke sezone na njih nitko nije računao. Kada su se radili "planovi" tko bi mogao na sam vrh, AK Oneum iz Omiša je svjesno ili nesvjesno zanemarivan. No, momci "ispod Omiške stine“ nisu mislili tako. Polako, utrku po utrku vrijedno su skupljali bodove i sada, dvije utrke prije kraja prvenstva, u realnoj su situaciji da ugroze favorizirane Šibenčane i u Dubrovniku zasjednu na drugo mjesto prvenstva u konkurenciji auto klubova iz cijele Hrvatske. Sa namjerom da tamo i ostanu. Objektivno, Dubrovnik Racing je neuhvatljiv i Omišani se ni ne bave mišlju da se bore sa klubom iz Grada. Svjesni svojih mogućnosti, ali i snage, odlučili su svu svoju energiju usmjeriti na borbu za drugo mjesto. Prije pretposljednje utrke prvenstva poredak je slijedeći ...

AUTO-MOTO

Oneum napada Šibenik... u lov na 13 bodova zaostatka

Izvor: AutoMotoTrend.com.hr
Foto: AK Oneum


Prije pretposljednje utrke prvenstva poredak je slijedeći:

1. Dubrovnik Racing 410.5 bodova
2. AKK Šibenik 326
3. AK Oneum 313
4. AKK Petar Klepac 257
5. AK Klek 197
...

Samo je 13 bodova "gapa“ između Šibenčana i Omišana. Na ruku je oboma išla i činjenica što je ove godine Tomislav Muhvić (Petar Klepac) vozio europske utrke i propustio je značajan dio prvenstva, ali i bodova.

Tako su dva kluba iz Dalmacije došla u priliku da se bore za plasman u samom vrhu. I kada se već otvorila mogućnost, Omišani su odlučili iskoristiti je.

- Nismo o tome razmišljali prije početka sezone. Ali sada, kada je prilika tu, sve ćemo napraviti da je iskoristimo; naravno sportski – ističe Neven Križanac jedan od čelnika omiškog kluba.

AK Oneum - Bekavac
AK Oneum - Bekavac

U tu svrhu, u Dubrovniku će boje Oneuma braniti i tri Dubrovčana i jedan Trogiranin. Sastav će im biti vrlo jak. Evo ga:

- Neven Križanac, Škoda Felicija H 14,
- Ivan Batalić, WW Polo A 6,
- Stipe Bekavac, Škoda Felicija 21,
- Ivan Bilić, škoda Felicija 21,
- Tonči Nazor Điko, BMW H 17,
- Nikša Šabadin, Peugeot A 6,
- Mladen Đajić, Zastava Fićo H 14,
- Mario Barović, citroen C2 klasa A 7

Jasno je da bodove ne traže u najjačim klasama, nego u onim nižim. Tako su i skupljali bodove tijekom ove sezone. Nema razloga, tako vjeruju, da ne bude slično i u Dubrovniku.

- Kada bi ponovili uspjehe i bodove iz Skradina ili Buzeta, bilo bi to sjajno! Vjerujemo u sebe, u Dubrovnik putujemo napunjeni optimizmom i dobrom voljom. Protivnicima želimo svu sreću i uspjeh, ali i mi se imamo pravo nadati – nastavio je Križanac.

AK Oneum - Batalić
AK Oneum - Batalić

Klub koji je sa skromnim financijskim mogućnostima, ali pametnom sportskom politikom, došao u priliku da se bori za pobjedničko postolje na kraju prvenstva - AK Oneum iz Omiša - u delikatnoj je situaciji. U prilici da ostvari povijesni uspjeh na brdskim stazama, ali i u prilici da automobilističkom sportu u gradu iz kojeg dolaze donese uspjeh kakav ni najveći optimisti nisu očekivali. Stoga sa nestrpljenjem očekujemo dubrovačko brdo i pohod Omišana prema vrhu.

- Napali bi mi i Dubrovčane, ali oni su realno neuhvatljivi za sve u Hrvatskoj u ovom trenutku. No, tko zna; brdo je tvrdo i svašta se može dogoditi – zaključio je Križanac.

Povezani članci

Who's Online

We have 171 guests and no members online