Hrvati uspješni na Interfolku u Sankt Petersburgu

KUD Dalmacija na InterfolkuNa "Interfolku", međunarodnom folklornom festivalu glazbe i plesa održanom od 11. do 16. studenog u Sankt Petersburgu, koji na međunarodnoj folklornoj pozornici zauzima važno mjesto zbog brojnosti sudionika, te sadržaja i kvaliteta izvođača i izvedbi, ove su godine sudjelovala 82. izvođača iz cijelog svijeta, a osim natjecateljskog, festival ima i revijalni dio, te sudionici promiču nacionalnu baštinu i kulturno nasljeđe zemlje iz koje dolaze. Grand prix festivala pripao je folklornom ansamblu "Dalmacija" iz Dugog Rata, a rekordan broj odličja - četiri zlata, osvojila je klapa Subrenum iz Župe Dubrovačke ...


INTERFOLK

KUD "DALMACIJA" DUGI RAT  - GRAND PRIX

Klapi Subrenum četiri zlata u Rusiji

Piše: Jasmina Mrvaljević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Prvo mjesto u kvalifikacijskom dijelu natjecanja Dubrovčani su osvojili u kategoriji tradicionalnih manjih zborova, gdje je konkuriralo 16 natjecatelja, a kvalitetu potvrđuju i pobjedom u finalu, među 23 izvođača.

klapa Subrenum

Kući su se vratili s još dva zlatna odličja - posebnom nagradom stručnog ocjenjivačkog suda za najbolji aranžman, te kako naglašavaju "uvijek, posebno dragim priznanjem" - posebnom nagradom publike.

Boje Hrvatske u Rusiji su prezentirane na najbolji mogući način - osvajanjem najvećih priznanja ovog prestižnog festivala.

KUd Dalmacija Dugi Rat na Interfolku

Povezani članci

Who's Online

We have 465 guests and no members online