Lucija Mrkonjić: Koncert sa simfonijskim orkestrom..

Lucija Mrkonjić“Filharmonija budućnosti izvodi Mozarta”, naziv je koncerta što je u subotu navečer održan u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Sa simfonijskim orkestrom sviralo je i 11 učenika srednje Glazbene škole “Josip Hatze”, a među njima je i jedna dugoraćanka - Lucija Mrkonjić za kontrabasom. Lucija se, piše Dalmacija News, upravo okitila prvom nagradom na Državnom natjecanju u glazbi i plesu. Potukla je konkurenciju. Skromna, talentirana i vrijedna marljivo je vježbala za koncert sa simfonijskim orkestrom ...

KONTRABAS

Izvor: DalmacijaNews, Fosal
Foto: Instagram, Fejs


- Super mi je osjećaj uopće ulaziti u kazalište, kao da radim ovdje! Radujem se nastupu, ne pruža se često prilika da nastupate pod ravnanjem Pavla Dešpalja i s drugim profesionalcima u orkestru – iskrena je Lucija, učenica drugog razreda srednje Glazbene škole “Josip Hatze” i trećeg razreda Jezične gimnazije u Omišu, te članica orkestra KUD "Dalmacija" Dugi Rat.

Ako tome pridodamo da Lucija živi u Dugom Ratu, onda je jasno o kolikoj volji i trudu se radi da bi učila i vježbala ono što voli. Ljubavlju prema gudačkim instrumentima zarazila ju je prijateljica dok je još bila dijete. Počela je s violončelom, a “stopila” se s kontrabasom.

Koncert s “Filharmonijom budućnosti".. Djevojke žive svoje snove već sada!

Povezani članci

Who's Online

We have 413 guests and no members online