Kostanje: 15. Dani Mile Gojsalić, nakon otvaranja koncert KUD Dalmacija

Kostanje, pitoreskno selo u Poljicima, u zaleđu Omiša, ovog ljeta upriličit će jubilarne 15. Dane Mile Gojsalić. Kulturna je to manifestacija koja će se održati od 13. do 15. srpnja pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović kojom se čuvaju i reafirmiraju kulturno-povijesne i tradicijske vrijednosti nekad slavne Poljičke kneževine. Posebnu pozornost organizatori skreću na večer Svečanog otvorenja koja je na programu u četvrtak 13. srpnja u 20.30 sati. Na otvaranju će, uz brojne dužnosnike, nazočiti i mnogi dosadašnji laureati Dana Mile Gojsalić među kojima su Jakša Fiamengo, Branka Šeparović, Ivo Pervan, Joško Belamarić, Boris Ljubičić, Tonko Maroević, Stipe Božić, Ante Nazor, Ante Gotovina i Ivan Perišić. Prvog dana manifestacije nastupit će sopranistica Marija Buzdovačić uz pratnju Ivana Franceschia na klaviru, a nakon njih tradicionalne poljičke plesove će otplesati KUD "DALMACIJA" iz Dugog Rata koji je u nedjelju svečano proslavio prvih pola stoljeća uspješnog rada.

KOSTANJE - 15. DANI MILE GOJSALIĆ

Izvor: DalmacijaDanas

  Sljedećeg dana održat će se natjecanje u pravljenju delicije bez koje nema prave poljičke fešte. Radi se o 13. Večeri soparnika u kojoj će se sudionici natjecati za zlatnu, srebrenu i brončanu “Poljičanku sa soparnikom”, a posebnost je što će u natjecanje biti uključeni učenici iz više osnovnih škola s područja Poljica. U pauzi do proglašenja pobjednika nastupit će Udruga za očuvanje hrvatskog folklora Omiš i dječji zbor HKUD Kostanje, a voditelj programa je poznati radijski voditelj Joško Bonaći.

Zadnja večer donosi nam “Propovid o Dalmaciji”, tj. 15. susret klapa-Kostanje. U ovom susretu klapa sudjeluju: ženska klapa Ankora iz Podstrane, Cambi iz Splita, muška klapa Filip Dević iz Splita, ženska klapa Fjoret iz Tučepa, Kamen iz Kamena, mješovita klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela, Kaše iz Dubrovnika, ženska klapa Konistra iz Kostanja, Pasika iz Kostanja, Stine iz Zagreba i Sv. Mihovil iz Prološca. Voditeljica ove večeri je Snježana Šulenta.

Program svake večeri počinje u 20.30, a ulaz na prve dvije večeri je besplatan dok je ulaznica za susret klapa 40 kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 254 guests and one member online

  • admin