Obilježavanje Dana Državnosti u Dugom Ratu

MandolineDan državnosti, 25. lipnja, u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena 25. lipnja 1991. godine – donošenje Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Ovom prigodom KUD "DALMACIJA" Dugi Rat svojim sumještanima i njihovim gostima i turistima priređuje koncert "Iste smo pjesme, dušo, mi svirali, mandolinu ja, tamburicu ti" na kojem će gostovati naši dragi prijatelji iz KUD "Šokadija" iz Strizivojne, mjesta kod Đakova u Slavoniji, koji su od danas do nedjelje naši gosti u Dugom Ratu. Koncert će se održati u subotu, 26. lipnja, na Poljičkom trgu u Dugom Ratu s početkom u 20:30 sati. Dođite i uživajte u izboru narodnih plesova i pjesama Slavonije i Dalmacije! ...


KONCERT

 

Koncert KUD-ova "Dalmacija" i "Šokadija"

Piše: Milivoj Raljević
Izvor: KUD Dalmacija


Ovom dugoratskom koncertu prethodila je suradnja našeg KUD-a s KUD-om "ŠOKADIJA" iz Strizivojne kod Đakova.

Naime, u studenom 2009. naši folkloraši su bili sudionici Državne smotre starogradskih plesova i pjesama Hrvatske u Đakovu, kao gosti KUD-a "ŠOKADIJA" iz Strizivojne.

Domaćin, KUD "ŠOKADIJA" nas je vrlo lijepo ugostio. Kao i mnogo puta ranije na gostoprimstvo odgovaramo gostoprimstvom. Obećali smo našim domaćinima da ćemo ih na ljeto ugostiti.

stari plesovi

Ne traba posebno naglašavati da smo na Državnoj smotri ocjenjeni najvišim ocjenama.  Izvođači "STARIH SPLITSKIH PLESOVA", koreografa Branka Šegovića bili su veterani KUD-a "DALMACIJA", a uz izvrsnu glazbenu pratnju mandolinskog orkestra pod vodstvom Luke Lukačevića.

KUD "ŠOKADIJA" danas (petak 25. lipnja 2010.) je stigao u Dugi Rat, gdje su naši gosti do nedjelje 27. lipnja.

U subotu 26. lipnja, a u povodu današnjeg Dana Državnosti RH zajednički organiziramo koncert pod nazivom: "Iste smo pjesme, dušo, mi svirali MANDOLINU JA, TAMBURICU TI".

Organizator koncerta je KUD „DALMACIJA“ uz visokim pokroviteljstvo općine Dugi Rat.

madoline

Početak koncerta je 20:30 sati. Vjerujemo da će nam vremenske prilike biti naklonjene i da će koncert biti na otvorenom – na Poljičkom trgu u Dugom Ratu (trg ispred Općine).

Dragi sumještani, gosti, turisti, dođite 26. lipnja na Poljički trg i uživajte u izboru narodnih plesova i pjesama Slavonije i Dalmacije!

Vjerujemo da ćete zadovoljna srca napustiti trg naših kulturnih događanja.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 178 guests and one member online

  • admin