Dućani ostali bez dućana

Duće bez dućanaViše od 1.700 stanovnika Duća, poznatog turističkog mjesta u dugoratskoj općini, ostalo je bez i jedne jedine trgovine u svome mjestu. Do jučer su, naime, imali dvije, a od danas nijednu. Prvo je ključ u bravu stavio mali privatni dućan na predjelu Vavlje, a potom je, kao po dogovoru, stanku do ljeta proglasila i ‘Konzumova’ trgovina na Rogaču. Ne isplati im se, kažu, izvan sezone poslovati. Mještani su, naravno, ogorčeni ...

KRAJ SEZONE

Dućani ostali bez dućana

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Mještani su, naravno, ogorčeni, no žalopojni pozivi prema Općini (‘Načelniče, učinite nešto!’, a načelnik, po običaju, samo nemoćno sliježe ramenima), pa čak i u ‘Konzumovu’ zagrebačku središnjicu (Todoriću, ne zatvaraj, ako Boga znaš’, a Todorić i ne zna da u Dućama ima dućan) nisu urodili plodom.

Da ste više kupovali, poručeno im je, marketi bi ostali otvoreni. A ovako, samo za kruh i mlijeko ne isplati se raditi.

- Istina je da smo malo stvari u dućanu na Rogaču kupovali, ali tome su u ‘Konzumu’ sami krivi, jer priko lita povise cijene do te mire da domaći svit tamo nema šta tražit. Kad prođe sezona, cijene se vrate u normalu, ali svit se odvika kupovat, pa rade pođe u Omiš ili Dugi Rat.

Ali, šta ćemo mi, a ima nas dosta šta nemamo nikoga svoga blizu. Nemamo di ni cukar kupit. Razumimo trgovce, oni gledaju svoj profit, ali ne razumimo Općinu koja bi tribala gledat malo i na narod, a ne samo kako će njima bit bolje - škriplju zubima dućki penzioneri, pa se isto smiju:

- Ako do lita ne crknemo od gladi, nakesat ćemo se lipih para. Penzija će dolazit, a mije nećemo imat di potrošit!

Povezani članci

Who's Online

We have 62 guests and no members online