Inspektorica naložila uklanjanje šetnice u Dućama

Viša građevinska inspektorica Ljiljana Patarčić rješenjem od 24. veljače 2021. naložila uklanjanje izgrađene obalne šetnice u Dućama ukupne dužine 1.100 metara i širine tri metra, i to u roku 15 dana od izdavanja dokumenta. Naredila je Općini Dugi Rat i zatvaranje gradilišta, a ako se nastavi s radovima, upozorava javnog investitora na plaćanje novčanih kazni, piše Slobodna Dalmacija. U rješenju se navodi se kako "pješačka staza uz plažu u Dućama, od omiškog kampa "Galeb" do Dugog Rata, predjel Glavica, nije jednostavna građevina, već se izgradila obalna šetnica za koju je potrebna građevinska dozvola".
– Ishodovali smo dozvolu za jednostavnu građevinu, pješačku stazu koja bi na neki način zamijenila nogostup kojeg nema uz Jadransku magistralu kao državnu cestu. Ona nam prolazi kroz sva priobalna mjesta, pa tako i duž cijelih Duća, opasna je na mnogim dionicama za pješake jer nogostupa nema, a osim što bismo cijelu općinu povezali osvijetljenom, uređenom stazom s koševima, klupama... imali bismo šetnicu za majke s kolicima, djecu, ali sutra eventualno po potrebi i prolaz vozilima hitnih službi. No, Građevinska inspekcija Državnog inspektorata nam je zatvorila gradilište, zabranila radove i sve stopirala iako dozvolu za pješačku stazu imamo! Zaustavili smo radove i paralelno radimo dvije stvari: ishodujemo građevinsku dozvolu i pokrećemo upravni spor zbog ovog rješenja. Staza se ne može rušiti dok traje spor, a mi se nadamo kako ćemo ishodovati dozvolu i radove na našem obalnom lungomareu nastaviti prije sezone – rekao je Jerko Roglić, načelnik koji već 14 godina, odnosno tri i pol mandata vodi Općinu Dugi Rat.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Kako neslužbeno doznaju novinari Slobodne Dalmacije, cijelu aktivnost zaustavljanja gradnje šetnice, i to u žurnom postupku, pokrenuo je mještanin Duća koji je nezadovoljan što obalna šetnica ili pješačka staza prolazi plažom ispod njegova kampa, čime mu betonski objekt na pješčanom kupalištu, širok tri metra, automatski "skraćuje" plažu za goste.

Povezani članci

Who's Online

We have 164 guests and no members online