Predstavljanje nove zbirke omiškog pjesnika Mirka Peraka

Nakon uspješnih zbirki pjesama "Ko nam je ukra Kamenu klupu", "Kameno srce Mirabele" i "Kamena lica omiških ulica", u petak, 15.09.2023. s početkom u 19:30 h u prostoru ispred Gradske knjižnice Omiš održati će se predstavljanje nove zbirke "Malograđanska poezija", omiškog pjesnika Mirka Peraka. S novom, četvrtom zbirkom Mirko Perak iskoračio je u novi poetski svijet.
Pjesme nisu toliko vezane za Omiš i za Kamenu klupu, izraz je slobodniji i intelektualiziraniji, može se u njemu osjetiti dosta bunta, ironije, pa i rezignacije. I pjesnik je iskusniji pa vještije poantira.
Uz autora zbirku će predstaviti i urednica Svjetlana Buljević. Bit će naravno i glazbe. Predviđeno je izvođenje rock klasika, nekoliko pjesama omiške rock grupe "Kamena lica" te nastup Gradske glazbe Omiš.
- "Rekao bih da je ovo ulična poezija s malograđanskim štihom. Morao sam napraviti odmak od prethodnih triju zbirki. Različite su teme, ljubavne, filozofske, sociološke. Neki čitatelji su mi rekli da su mi pjesme sada bolje, ali teže. Glazba je opet dio moje poezije" - kaže Mirko Perak koji iza sebe, uz pravnu, ima i d(r)ugu glazbenu karijeru vezanu uz omišku rock grupu Kamena lica.
U nastavku članka iz nove zbirke prenosimo Perakovu pjesmu... o mladenačkoj ljubavi i jednoj djevojci iz Jadranske ulice u Dugom Ratu...

BAŠ HOĆU

kažeš bili smo
nepromišljeni
kronično zaljubljeni
poput vijugavih
javnih svjetala
blještavi
obgrljeni morem
u kadi punoj pjene
kao priča do vrha
jednom u fazonu
samo na pomisao
sad od srca
hvata me smijeh
stoga baš hoću
kao rumeno
mlado vino
proliveno po krovu
tvoje kuće u Dugom Ratu
vidjeti toplo bezbrižno
djevojačko lice
popločano stihovima
i slatkim krilaticama
na Jadranskoj ulici
poljupcima rasturiti
čitavo lipanjsko veče


- Mirko Perak

Povezani članci

Who's Online

We have 95 guests and no members online