Pjesnički susreti u Podstrani

Pjesnički susreti u PodstraniU Podstrani se odvijaju tradicionalni, 15. pjesnički susreti “Dobrojutro more”. Ovogodišnji laureat akademik je Tonko Maroević, a popularna priredba posvećena je dosadašnjim laureatima. A bilo ih je - od prvoga Nikole Miličevića, preko Slavka Mihalića, Dragutina Tadijanovića, Vesne Parun, Ranka Marinkovića, Milivoja Slavičeka, Ante Stamaća, do Ivana Goloba ili Ivana Aralice. Jedan od slavljenih, Miroslav Slavko Mađer, nazočit će ovoj manifestaciji. Svaki laureat je u ovom kratkom pregledu predstavljen u jednom po opsegu uskom antologijskom izboru od pet pjesama ...


PJESNIČKI SUSRETI U PODSTRANI

Dobro jutro moru i Tonku Maroeviću

Piše: Igor Brešan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Tražilo se da se čuju pjesnički glasovi, počevši od poljičkoga mitskog obzorja i morskih smaragdnih dubina do ontološke tajnovitosti kozmičkih astralnih prostora - riječi su akademika Nedjeljka Mihanovića.

Tonko Maroević u Podstrani

U četvrtak je u Strožancu, u ljetnikovcu Cindro, s početkom u 20.30 predstavljanje knjige Giuseppe Cindro: “Vila dalmatinskih planina”, koju je za tisak priredio Tonko Maroević, a na koncu svega glumac Joško Ševo će nas zapitati “Govorite li hrvatski?”.

Za petak navečer, u 21 sat, predviđena je na Ljetnoj pozornici u Gornjoj Podstrani “Večer pjesnika, poezije i domoljublja”, u okviru koje je svečano proglašenje ovogodišnjeg laureata postranske elitne kulturne priredbe. Maroeviću će biti uručena plaketaDobrojutro more, autora Kažimira Hraste.

Povezani članci

Who's Online

We have 77 guests and no members online