Pametno postaje jedini izbor građanske Hrvatske

Stranci Pametno zadnjih dana se priključuje sve više građana u Hrvatskoj i iskazuju sve veću podršku. Većina novih članova i brojni građani tvrde da u stranci Pametno vide jedinu alternativu na trenutačnoj političkoj sceni te da će zato svoju podršku dati upravo njima. Istaknuli su to kandidati za 10. izbornu jedinicu na nedjeljnom predstavljanju u Splitu, na kojem su zainteresiranim građanima predstavili i svoju viziju održivog razvoja turizma, temeljenog na znanju, pogotovo na otocima. - Prozivaju nas da smo elitisti, zato jer ne želimo dijeliti prazna obećanja ljudima, da smo štreberi, zato jer vjerujemo da birači imaju pravo upoznati se s pravim programom i kako će se taj program stvarno uklopiti i u proračun. Govore da smo nepametni jer nam se stranka zove po najmodernijim trendovima razvoja u svijetu… Na trenutak dođe čovjeku da se zapita zbog čega mi ulažemo toliko truda i energije u sve ovo i otimamo svaki trenutak slobodnoga vremena i djeci i sebi. Nakon posljednjih događanja s tajnim snimkama i sastancima, kojima se ljevica želi dodvoriti desnici, naziva nas sve više ljudi razočaranih tim postupcima i žele se učlaniti u našu stranku ili nam dati otvorenu podršku. Kažu nam da smo mi jedini izbor za građansku Hrvatsku. Događaji posljednjih dana su im otkrili da je dosta više istih priča, igrica i laži, praznih obećanja te da je vrijeme i za programe i za proračune i za stavljanje karata na stol. E, pa to nam daje i vjeru i nadu da je ovo što radimo ispravno te da ćemo uskoro i zaokrenuti Hrvatsku. A već sada smo najbrže rastuća stranka – rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno...

PREDSTAVLJENI KANDIDATI 10. IZBORNE JEDINICE U SPLITU

Izvor: Pametno.org

Na listi kandidata 10. jedinice je i kandidatkinja iz Pučišća na Braču Lucija Puljak, koja se osvrnula na činjenicu da postoji niz tema koje ni ne stignu promovirati u kampanji, a jako su važne za cijele dijelove Hrvatske. Kao primjer je navela hrvatske otoke i nedostatak strategije razvoja održivog turizma i u Splitu i na otocima. S tim da održivi turizam mora biti temeljen na znanju.

- Strategija razvoja bilo koje djelatnosti podrazumijeva da imate znanja, iskustva, procjene i analize. Otoci postanu tema tek sporadično u kampanjama, kad strankama trebaju glasovi, a nikako da vidimo cjelovit pristup razvoju naših prekrasnih otoka. Oni sada žive samo ljeti, a zimi postaju depresivna mjesta za život, zbog čega nam puno mladih s njih odlazi jer ne vide nikakvu perspektivu. Upravo zato sam se i pridružila stranci Pametno jer oni misle dugoročno i ozbiljno i razumiju potrebe nas koji živimo na otocima – istaknula je Lucija Puljak.

Dodala je da na primjeru Pučišća možemo odlično vidjeti kako treba pristupiti održivom razvoju turizma, koji bi povećao kvalitetu života domaćem stanovništvu, a potom postao zanimljiviji i gostima. Takav razvoj vidi zadržavanjem autentičnosti i ljepote otoka, sprečavanjem razvoja masovnog i neplanskog, stihijskog turizma. Mjesta na otocima moraju graditi luksuzniji smještaj po brdima oko mjesta ili maslinicima, pojačati kvalitetu takvoga smještaja s bazenima, a urediti i otvoriti tradicionalne kuće i dvorišta te ih pretvoriti u cjelogodišnju turističku ponudu.

Ne manje važnim u stranci Pametno smatraju i ulaganje u infrastrukturu – šetnice, biciklističke staze, opremljenija dječja igrališta, kao i u autohtone turističke proizvode sa starim zanatima, kako bi se prilagodili današnjim trendovima u turizmu. Lucija Puljak svakako navodi i potrebu boljeg korištenja EU fondova, a u takvim je projektima i sama sudjelovala.

Jednak pristup stranka Pametno misli prenijeti i na naše gradove uz obalu, poput Splita.

- Stranka Pametno će, reformom  lokalne samouprave, ojačati  kapacitete administrativnih središta, poput Splita. Želimo da oni budu jaki servisi javnih usluga građanima i poduzetnicima te 'motor', koji potiče i pomaže poduzetnicima, institucijama i civilnom sektoru u povlačenju sredstava iz EU fondova. Poduzetnici su danas uglavnom prepušteni sami sebi, pogotovo ako su izvan Zagreba, pa ne uspijevaju iskoristiti brojne prilike koje europsko financiranje nudi u svim segmentima ekonomije. Uz naš pristup kroz strateško planiranje, infrastrukturne i ostale projekte mogao bi se unaprijediti ne samo turizam, nego i život građana u lokalnim zajednicama tijekom cijele godine.  Split i cijela Dalmacija dobit će, tako, priliku razviti turistički potencijal do maksimuma i ponovno postati najljepšim, ali i najkvalitetnijim mjestom za život - zaključila je Kristina Vidan, potpredsjednica stranke Pametno.

Povezani članci

Who's Online

We have 486 guests and one member online

  • admin