Marijana Puljak na Marjanu predstavila zamjenike, Nataliu Bazina i Jakova Prkića

Stranka Pametno danas je na vrhu Marjana predstavila svoju trojku za Banovinu. Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Marijana Puljak otkrila je tko su joj zamjenici. Jakov Prkić, fotograf Cropixa, predsjednik kotara Lokve i najaktivniji gradski vijećnik, budući je dogradonačelnik Splita zadužen za suradnju s gradskim kotarevima i mjesnim odborima, komunalne djelatnosti i sport, te Natalia Bazina, diplomirana ekonomistica s 20 godina iskustva u realnom sektoru, trenutačno voditeljica računovodstva u Muzeju HAS Split, a koja će biti dogradonačelnica zadužena za financije i društvene djelatnosti. Marijana Puljak dodala je da se stranka Pametno od samih svojih početaka zalagala za otvorenost i otvoreno upravljanje gradom, pa je i predstavljanje dogradonačelnika korak u smjeru da građani znaju tko će ih stvarno zastupati u Banovini i da mogu imati povjerenje u Pametno. Naglasila je i da građani to već prepoznaju jer im podrška svakodnevno sve više raste, a najviše upravo u Splitu. Pametno neće obećavati gradnje spomenika ili objekata za različite interese, kao što smo slušali, već viziju razvoja grada koja će svim Splićanima omogućiti ravnopravan tretman, a to uključuje i kotareve poput Pujanki, Brda, Kile, Splita 3, Žrnovnice.. a ne samo područje najuže gradske jezgre..

NIJE ISTINA DA PAMETNIJI POPUŠTA..

Izvori: Index.hr, DalmacijaDanas.hr

– Želim svojim sinovima i svim građanima pokazati kako se radom, iskrenošću i upornošću uvjeti života, ipak, mogu mijenjati na bolje te da Split, u kojem su rođeni i odrasli, možemo učiniti gradom koji će im pružiti mogućnosti za ostanak i kvalitetan život – kazala je Natalia Bazina, diplomirana ekonomistica s 20 godina iskustva u realnom i proračunskom sektoru, trenutačno voditeljica računovodstva u Muzeju HAS Split. Oduvijek socijalno osviještena i društveno anagažirana, Natalia je član Pametno od samih početaka, još od prvog prosvjeda za gradnju škole Pazdigrad.

Njezin budući kolega Jakov Prkić je Splićanima već dobro poznat po borbi za uređeniji i transparentniji grad kroz rad u Gradskom vijeću u proteklom mandatu.

– Pero je u romanu Družba Pere Kvržice rekao: “Nije istina da pametniji popušta, jer da je tako budale bi vladale svijetom". Predugo su pametniji popuštali i to je razlog zašto sam se počeo baviti politikom u svojim zrelim godinama. U Gradskom vijeću sam se najviše borio za rješavanje komunalnog nereda, koji smanjuje kvalitetu života naših sugrađana. Jednakim žarom borbu ću nastaviti na mjestu zamjenika gradonačelnice. S vrha Marjana želim poručiti kako smo protiv gradnje u park šumi i u tome ćemo ustrajati – naglasio je Jakov Prkić, gradski vijećnik i predsjednik gradskog kotara Lokve, po zanimanju fotoreporter.

Marijana Puljak je komentirala posljednju anketu prema kojoj drži treće mjesto s neznatnim zaostatkom za Androm Krstulovićem Oparom i Željkom Kerumom.

- Podrška stranci Pametno raste, skoro smo duplo narasli, to nas raduje. Ima još dva mjeseca do izbora. Bit ćemo skoncentrirani na program Pametnog grada. Nastojat ćemo doći do svakog građanina Splita da ih uvjerimo da je vrijeme za poštenu, vrijednu, moralnu vlast zdravog razuma koja će unijeti promjene u gradsku administraciju -  kazala je Marijana Puljak.

Komentirala je Keruma, a Andri Krstuloviću Opari u šali je poručila "da se čuva".

- Kerum nikada i nije radio ništa, samo budi simpatije građana. No, 21. svibnja neće biti vrijeme za simpatije, već ozbiljan rad. Mislim da će rezultati ankete ponukati naše građane da izađu na izbore i izaberu promjene jer bilo je dosta šale i igranja s novcima građana i budućnošću Splita. Bilo je dosta da je ovo grad koji tjera Ivana Đikića, svi su ga ignorirali, morao je otići. Bilo je dosta da tjeramo poduzetnike, mladi odlaze, vrijeme je da od Splita napravimo najkvalitetnije mjesto za život. Svi pričaju o tome, no kada dođu na vlast skoncentriraju se na rodbinu i stranačke kolege. Ne misle o ostalima. Vrijeme je da to promijenimo. Mi smo dokaz da politika može biti drugačija" - kazala je predsjednica stranke Pametno.

Povezani članci

Who's Online

We have 226 guests and no members online