Kerumville: Kerum 'potjerao' Brbića s Poljuda, splitsko vijeće za 20-metarski križ na Marjanu

kerumŽeljko Kerum napravio je totalni nered u Hajduku, piše Slobodna Dalmacija. Vrhunac je bio kad je u pauzi današnje sjednice Gradskog vijeća upao na Poljud u društvu bivšeg predsjednika "bijelih" Joška Svaguše i verbalno napao Marina Brbića, nesuđenog predsjednika Hajduka. Brbić je pokupio stvari i vratio u Tučepe, jasno mu je da od njegova imenovanja neće biti ništa... - Oni su nesposobni i ne mogu vodit klub. Njima nijedna banka neće dat kredit - vikao je Kerum, a u kafiću pod zapadnom tribinom, na pitanje zašto nije reagirao ranije, gradonačelnik Splita je izjavio -  Ne znate niti deset posto toga što ovaj Nadzorni odbor Hajduka radi i za koga radi ... U nastavku pročitajte Priopćenje gradonačelnika Splita Željka Keruma povodom još jednog  alarmantnog stanja u HNK Hajduk. U srijedu popodne sazvana je nova sjednica splitskog gradskog vijeća s jedinom temom - Hajduk i kako prevazići sutrašnju blokadu ...

Izvor: Slobodna Dalmacija

Na vrhu Telegrin na Marjanu će u najbržem mogućem roku biti postavljen veliki križ vrijedan pola milijuna kuna, odlučili su gradski vijećnici većinom glasova (suzdržan je bio samo nezavisni Igor Boraska). Prethodno je inicijativu Luke Podruga iz 1993. godine za vraćanje križa na Marjan podržala Komisija za imena ulica, trgova i spomenike. - Narod ovog grada to želi i to je jedna civilizacijska tekovina Hrvatske – kazao je HGS-ovac Zoran Jeramaz, ujedno i predsjednik Komisije ...

PROČITAJ VIŠE...


Priopćenje gradonačelnika Splita Željka Keruma povodom alarmantnog  stanja u HNK Hajduk

kerumPrimarni zadatak Nadzornog odbora i Uprave „Hajduka“ bio je, kao što su na tematskoj sjednici i izvijestili gradske vijećnike, osiguravanje i realizacija kredita u iznosu od 60 milijuna kuna koja je nužna za sanaciju i konsolidaciju kluba.
 
Do utorka, 17.srpnja 2012. Nadzorni odbor HNK „Hajduk“ nije ispunio svoju glavnu zadaću i osigurao kredit za nastavak normalnog funkcioniranja kluba nakon što mu je Gradsko vijeće 6.lipnja 2012. izglasalo jamstvo na iznos od 60 milijuna kuna uvećan za kamatu i troškove kredita.

Toga kredita nema jer NO Hajduka nije pronašao nijednu banku koja bi mu kredit odobrila niti u bliskoj budućnosti postoji mogućnost da ga dobije.

Pregovori koji su Gradu, kao većinskom vlasniku, prezentirani kao najizgledniji jučer su okončani jer je banka pisanim putem u 11:45 sati obavijestila čelništvo Hajduka da neće odobriti kredit.

Nadzorni odbor je zbog svog neuspjeha u pregovorima doveo klub u poziciju da "Hajduk" ne može funkcionirati ni skinuti suspenziju, a Grad je, uz činjenicu što je izglasao jamstvo za kredit, doveden u poziciju da još jednom spašava "Hajduk".


Torcida: Gradonačelniče, ulica neće voditi naš klub!

Nije dugo trebalo da se oglasi i Torcida Split, koja je s Udrugom "Naš Hajduk" poslala zajedničko priopćenje:

"U povodu najnovijih događanja oko Hajduka, KN Torcida Split i Udruga Naš Hajduk se ovim putem obraćaju članovima Nadzornog odbora HNK Hajduk š.d.d, pripadnicima Torcide i Našeg Hajduka kao i svim navijačima Hajduka.

Članovima Nadzornog odbora: Odustajanje gradonačelnika Keruma od potvrđivanja novog predsjednika Uprave Hajduka smatramo nastavkom provođenja njegovih kaubojskih metoda, a upad u klupske prostorije kao pokušaj nelegalnog i nelegitimnog preuzimanja vođenja kluba. Vi kao članovi Nadzornog odbora ste prema Zakonu o sportu i Zakonu o trgovačkim društvima dužni postaviti Upravu i u tome ste dobili podršku navijača okupljenih u KN Torcidi i udruzi Naš Hajduk, gradskih vijećnika i dioničara. Izabrani ste legalno i legitimno, te samim time predstavljate sve dioničare Hajduka.

Igrokaz koji je gradonačelnik priredio dan prije europske utakmice i dolaska na naplatu starih dugova neka vam bude još samo jedan poticaj da kompromisa s Hajdukom ne smije i ne može biti. Očekujemo nastavak vaše borbe i pojačavanje tempa reorganizacije kluba i beskompromisne bitke za Veliki Hajduk.

Ne želimo prihvatiti činjenicu da su navijači Hajduka prilikom biranja članova Nadzornog odbora izabrali kukavice! Na vama je povijesna i zakonska odgovornost da, dok Glavna skupština ne odluči drukčije, ostanete tamo gdje su vas izabrali članovi Hajduka!

Upućujemo javni apel svim pripadnicima Torcide kao i navijačima Hajduka sa ostalih tribina koji će sutra nazočiti utakmici između Hajduka i Skonta, da se suzdrže bilo kakvog nasilnog ponašanja.

Naša neiskusna momčad, mahom sastavljena od juniora, "naše dice", pred kojom je ususret nove sezone postavljen ogroman teret, ne smije ispaštati ni u kojem pogledu zbog unutarnjih previranja unutar Hajduka. Isto tako ne smijemo dopustiti da naš Hajduk bude kolateralna žrtva bilo kakvih sankcija ili kazni, jer time gubimo najviše mi, njegovi najvjerniji navijači.

Što se tiče reakcije KN Torcida i Udruge Naš Hajduk povodom današnjeg puča u Hajduku, izvedenog u maniri južnoameričke hunte, vjerujte da ona neće izostati.

Gradonačelniče - “ulica” neće voditi naš klub!"

Povezani članci

Who's Online

We have 471 guests and no members online