Atletika: Najava Kupa Kontinenta u Splitu

Patak Marino i Blanka VlašićSplit će 4. i 5. rujna biti domaćin atletskog Kupa kontinenata, najvećeg svjetskog atletskog događaja sezone, natjecanja na kojem nastupaju 4 kontinentalne reprezentacije: Europa, Sjeverna i Južna Amerike, Afrika te Azija s Oceanijom. Pripreme za taj veliki atletski događaj na kojem će nastupiti više od 400 natjecatelja (uglavnom najboljih svjetskih atletičara) u punom su jeku. Tako je djelomično i skockan Poljudski stadion (nova tartan staza, svečana loža, B loža, novinarska loža, tribine i stolice su nakon tko zna koliko godina oprane), a što će ljubitelji nogometa primijetiti (i valjda neće uništiti) na skorašnjim utakmicama Hajduka. Hrvatska će u sastavu Europe, što je već sada poznato, imati tri predstavnika Blanku  Vlašić (skok u vis), Sandru  Perković (disk) i Nedžada Mulabegovića (kugla). A tu je i patak Marino, maskota natjecanja ...


ATLETIKA

Kup kontinenta u Splitu

Izvor: HAS, Omis-info

Inače, konačni sastavi kontinentalnih reprezentacija bit će poznati početkom kolovoza.

Kup kontinenata koji se od 1977. do 2006. godine održavao pod nazivom Svjetski kup u atletici jedino je globalno atletsko natjecanje na otvorenom u 2010. godini u sklopu kojeg će Svjetska atletska federacija i organizacijski odbor ugostiti najbolje svjetske atletičare.

Pitanje koje je visilo u zraku na nedavno u splitu održanom predstavljanju natjecanja jest hoće li Split vidjeti i najbržeg čovjeka na svijetu Jamajčanina Usaina Bolta?

Direktor natjecanja, veliki hrvatski atletičar Siniša Ergotić kaže da je o tome još rano govoriti.

Na konferenciji za novinare Ergotić je među ostalim kazao da je prilikom nedavnog posjeta Splitu šefica reprezentacije Amerike Sandy Snow najavila kako planiraju okupiti najjaču štafetu 4 x 100 ikad, sastavljenu od sprintera SAD i Jamajke.

To bi značilo u istoj štafeti i na istom mjestu vidjeti Usaina  Bolta, Asafu Powella i Tysona Gaya, pa četvrti može biti bilo tko (osim unerednika ove stranice :-). Ako ništa drugo takva mogućnost lijepo zvuči.

A za takav svjetski sportski spektakl lijepo zvuče i cijene karata, čak i u našim recesijskim vremenima i stalnim najavama smanjivanja plaća i mirovina. Cijene ulaznica popularnije su od vaterpolista Korenta i patka Marina i kreću se od 30 do 100 kuna, ovisno o tribini: Tribine istok i sjever – 30 kuna; Tribina zapad – ulazi E, F, G – 80 kuna: Tribina zapad – ulazi A, B, C, D – 100 kuna.

Ulaznice se prodaju i u kompletima za oba dana, po slijedećim cijenama: Tribine istok i sjever – 50 kuna; Tribina zapad – ulazi E, F , G – 120 kuna, te Tribina zapad – ulazi A, B, C, D – 150 kuna.

Tri tjedna uoči natjecanja započet će prodaja ulaznica na prodajnim mjestima oko stadiona na Poljudu. Za djecu do šest godina starosti ulaz je besplatan, no za njih nisu predviđena sjedala.

Karte već sada možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, te na stranici www.eventim.hr.

Podatak da su prava za televizijski prijenos prodana u već više od 130 država dovoljno govori koliku će pozornost svjetske javnosti privući IAAF/VTB Bank Kup kontinenata u Splitu.

Samo natjecanje pratit će preko 150 televizijskih kuća i 500 novinara i fotoreportera, te naši specijalni izvjestitelji Talaja i Slobo, a k tome se očekuje i 60 000 gledatelja.

Povezani članci

Who's Online

We have 475 guests and no members online