Kraj snova o tituli

"Dao sam ti dušu
srce sam ti dao
ništa više nemam
al' mi nije žao ..."


Ništa od titule... opet fritula. Rekli bi cinici. Sad će puste analize... ne valja Jugaš, ne valja Mr.Football, ne valjaju (spori, stari) igrači, ne valja ni ovaj trener,... ali suština je, kad već od j(t)užnih čevapa ne možeš napraviti slasnu pitu (a tko to može?!), da se onda na temeljima vjerne publike, solidnog ustroja kluba, idućih sezona (ako u međuvremenu ne bankrotiramo) pokuša izgraditi i pobjednički mentalitet momčadi, vratiti u srca i glave prvotimaca, ma u sve od selekcije pretpionira, naš izgubljeni, Hajdučki gard, hajdučku igru, hrabrost, upornost, odgovornost,... te danas zagubljene hajdučke vrijednosti koja ove nove generacije ili njihova vodstva s klupe i kata - više očito nemaju.
Ovo godine se sve posložilo da ova godina bude - Ona godina! - vječni protivnik nikad lošiji, Jadranski rival u poluraspadu na početku sezone, Filijala opet rasprodala pola igrača, a mi na papiru nikad jači: Livaja, Perišić, Kalinić, Brekalo, Trajkovski, Điđa, Laszlo... sve redom iskusnjare... i jake glave.
Ali, hebi ga. Opet uvlas isto. Hajduk neće biti prvak ni ove godine. Ništa od hajdučkog proljeća. Treći bi bili i s juniorima. A naš trener se još i jutros misli hoće li dati šansu Hrgoviću.. odnosno našim mladima. Ne bi ni Sigur upao da je bilo po trenerima...
Još jedna sezona pomalo odlazi u anale. Za zaborav. Brdo love je opet bačeno u svjetleće điđe, trice i ku(r)čine. Minus se gomila, raste. I opet ništa. Vječna korizma na Poljudu traje li ga, traje.

Ostavi sve što znaš i imaš na travnjaku mladiću.. pa sutra s smišnicom srca šetaj šotobraco Rivom uzdignute glave. I nitko ti ništa neće reć...

Povezani članci

Who's Online

We have 266 guests and no members online