Duće: Kanalizacija samo što nije, čeka se tehnički pregled

Ovim putem bismo htjeli obavijestiti stanovnike Duća, kao i ostale stanovnike naše Općine,da smo u iščekivanju tehničkog pregleda „Dućke kanalizacijske mreže“ koji će biti 14.  svibnja,  te će nakon njega, nadamo se, uslijediti uporabna dozvola, poručuju zainteresiranim iz lokalnog ogranka HDZ-a. Općinski načelnik Jerko Roglić inzistira na detaljnom tehničkom pregledu. Sugerira inspektoratu da ne prihvati tehničku ispravnost kanalizacijskog sustava ukoliko se pregledom utvrde i najmanji nedostaci, odnosno dok iste izvođač radova ne ispravi ...

KAD ĆE DUĆKA KANALIZACIJA?

Prva faza Dućke kanalizacije čeka tehnički pregled

Izvor: HDZ Dugi Rat

Istovremeno je pribavljena sva potrebna dokumentacija za sekundarnu mrežu te su započeli radove na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže, ali ni jedan korisnik ne može i neće biti pušten u uporabu sekundarne mreže prije nego se dobije potrebna uporabna dozvola primarne mreže.

Po završetku tehničkog pregleda odmah se kreće s priključivanjem prvih kuća, te su već sada su u toku pripremne radnje kako bi se odmah po završetku pregleda na kanalizaciju mogao priključiti što veći broj kućanstava.

Primarni kanalizacijski sustav u Dućama dugačak je cca 5 km, a spojen je na uređaj za pročišćavanje fekalnih voda u Omišu. Ukupna cijena  projekta primarne i sekundarne kanalizacijske mreže i kolektora je 30.000.000 kuna, što ovaj projekt čini najvećim projektom Općine Dugi Rat od njenoga osnutka.

Dokumentacija i projekti ranije napravljeni bili su neupotrebljivi i nerealni jer su predviđali polaganje kanalizacije plažom, što je financijski bilo neizvedivo.

Za napomenuti je kako je Općina Dugi Rat u fazi izrade i dokumentacije kanalizacije središnjeg i  zapadnog dijela Općine, odnosno Dugog Rata i Jesenica. Korištenjem novca iz europskih fondova očekuje se da će se navedeni projekt realizirati kroz iduće tri godine.

Povezani članci

Who's Online

We have 291 guests and no members online