O čvoru Dugi Rat odlučivati će se - na referendumu

Projekt rasterećenja dionice Jadranske magistrale od Splita do Omiša, te izgradnje nove brze prometnice na tom potezu koja bi prolazila padinama iznad Podstrane, Jesenica, Dugog Rata, te Duća i nakon godina najava, planova, pripremnih radova.. još uvijek je samo slovo na papiru. U međuvremenu, Omiški tunel i dalje ne vodi nigdje, jer za novi most preko Cetine i nastavak planiranja izgradnje obilaznice Omiša kroz područje općine Dugi Rat neophodno da lokalna samouprava - općina Dugi Rat - konačno usvoji i uplani jednu od varijanti spoja na buduću cestu - čvor Dugi Rat (Duće) - koja bi odgovarala prometnim standardima EU, budući da se financiranje izgradnje brze ceste, odnosno dionice Stobreč - Omiš, sada vidi jedino kroz finaciranje od strane EU fondova. Hrvatske ceste pripremiti će uskoro tri prijedloga čvora Dugi Rat (Duće) kaja zadovoljavaju sve potrebne standarde za finaciranje od strane EU, a plan je lokalne samouprave da nakon upoznavanja mještana sa detaljima svake od te tri varijante, sami mještani na referendumu odaberu onu koju žele, odnosno onu koja najmanje (ili najviše - ovisno o trenutnim interesima Dućana i cijeni otkupa zemljišta) zadire u privatne parcele Dućana...

ČVOR DUGI RAT (DUĆE): S ŠEST VARIJANTI NA TRI. MJEŠTANI ĆE ODABRATI NAJBOLJU

O čvoru Dugi Rat odlučivati će se - na referendumu

Piše: Mladen Banović

Nedavnim predstavljanjem projekta podužeg naziva “Nova multimodalna platforma splitske aglomeracije Solin – Stobreč – Dugi Rat – Omiš” (PPT prezentacija, 19 MB), učinjen je (zar opet?) prvi korak  u realizaciji posla vrijednog 2,1 milijardu kuna, čiji su nositelj Hrvatske ceste (HC).

brza cesta split - omiš

Cijeloj priči dodana je i dionica splitske zaobilaznice od čvora Mravince do TTTS-a, ali i nova trajektna luka oko koje se još spore u Krilu Jesenicama.

čvor dugi rat (duće)

Povezani članci

Who's Online

We have 408 guests and no members online