'Čuvari svirala' promoviraju novi album

Čuvari SviralaSplitska rock grupa "Čuvari svirala" objavljuje svoj drugi studijski album pod nazivom "Gore" u izdanju kuće Croatia Records. Materijal je snimljen, miksan i masteriziran u splitskom studiju Tetrapak pod producentskom palicom Ivice Čovića-Pipa. Na albumu se nalazi 9 novih pjesama, a među njima su i singlovi 'Bez nas' i 'Ne pričaj'. Izlazak albuma obilježit će se svečanom promocijom i kratkom svirkom u Marmontovoj ulici u Splitu koja je zakazana za srijedu u 18.30 sati ...

BOLJE IZDATI PLOČU NEGO PRIJATELJA..

Izvor: Slobodna Dalmacija

Čuvari Svirala osnovani su 2000. godine. Bend čine osnivači benda Damir Rakić Dado (gitara i vokal) i Danijel Stojan Stoja (bubnjevi) te novi član Vibor Čović (bas). Od svog osnutka bend je nastupio na preko 400 koncerata diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Sudjelovali su na nekoliko koncerata humanitarnog karaktera, a 2006. godine nastupili su i na Splitskom festivalu s pjesmom "Put oko svijeta".

Album prvijenac "...do na kraj svijeta" objavljen je u proljeće 2007. godine, sadrži deset autorskih pjesama, te obradu pjesme "Čuvam noć od budnih" u originalnom izvođenju grupe Leb i Sol, na kojoj je gostovao saksofonist Siniša Kovačić Kemija (nije ništa u rodu našem Đorđu).

Povezani članci

Who's Online

We have 207 guests and no members online