Galerija KRUG: Izložba 'Gore u dubini' Ivana Listeša

- U našem društvu jako je žalosna pozicija umjetnika. Trebali bi najprije banalizirati i definirati: što je to umjetnik u našem društvu? Svakodnevno čitamo i gledamo medije gdje veći prostor ima sin od tamo neke naše pjevačice, nego jedna dobra izložba umjetnosti koja se dešava u našem 'malom mistu'...

Riječi su to mladog splitskog umjetnika, akademskog slikara Ivana Listeša (iz razgovora za Dalmatinski portal) čija je samostalna izložba 'Gore u dubini' otvorena u četvrtak, 12.7.2018. u 21 sat u Galeriji KRUG u Dugom Ratu. Riječ je o ozložbi u organizaciji naših umjetnika iz Poljičke likovne udruge "Krug" Dugi Rat.  Dođite u galeriju u vremenu od 18 do 20 sati razgledati ovu zanimljivu izložbu i uživati u ljepoj umjetnosti..

galerija krug

U posljednjih nekoliko godina ispreplitanje sna i jave, realnosti i fikcije, konkretnog i apstraktnog, svjesnog i nesvjesnog, mogućeg i željenog glavno je obilježje slikarstva Ivana Listeša. No, u novom ciklusu more, leteće brodice, mornari, magarci, plodna polja i otoci-planete poprimaju drugačiji predznak..


Crtica o umjetniku

ivan listeš

Ivan Listeš rođen je 18.08.1983. u Splitu. Završio je Srednju školu Likovnih umjetnosti u Splitu 2001. Diplomira slikarstvo 2008. na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Nine Ivančić. Sudjelovao je u više umjetničkih radionica i skupnih izložbi.

Povezani članci

Who's Online

We have 203 guests and no members online