Iz Regije..

Omiš: Kameni blokovi padaju i sa zgrade općine

Sa zgrade stare 102 godine u samom središtu Omiša u petak su (ot)pali nekoliko kilograma teški kameni i betonski blokovi, te samo pukim slučajem nikoga nisu ozlijedili. Bovani su, naime, aterirali na prolaz kojim se ne koriste samo građani, najčešće djeca iz obližnjih škola, nego i gosti hotela “Plaža”, koji se nalazi u neposrednoj blizini oronula objekta. S obzirom na uobičajene višetonske stijene koje prijete Omišanima, na ove se, osim vlasnika hotela i komunalnih redara koji su odmah ogradili prostor i stavili natpis upozorenja, malo tko osvrće, ah vrijedi notirati kako je protekle nedjelje, dok je davao izjavu novinarima, doslovno na istome mjestu gdje su jučer pali blokovi nekoliko minuta stajao i predsjednik Republike Ivo Josipović ...

SA STARE ZGRADE OTPADAJU STIJENE

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Fošal.hr
Izvor: Slobodna Dalmacija


A na istome su mjestu, red je spomenuti, stajali i novinari.

Zgrada negdašnje Hrvatske pučke štedionice, u kojoj se danas nalaze uredi omiške gradske uprave, Općinski sud, Zemljišnik, matičar i još čitav niz gradskih i državnih službi, odavno je proglašena najljepšim i najopasnijim omiškim objektom.

Rekonstrukcija joj je odavno bila potrebna, zadnja ispitivanja pokazala su daje na više mjesta praktički pukla, no nitko se ne želi prihvatiti tog posla jer je ni jedna institucija ne smatra svojom, a dobre volje za dogovor o zajedničkom ulaganju nema.   

Povezani članci

Who's Online

We have 117 guests and no members online