Spektakl: Gusarska bitka u Omišu

Rekonstrukcija gusarske bitke, ambicizoni projekt Turističke zajednice grada Omiša i Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije razvio se tijekom godina u pravi turistički spektakl koji u Gradskoj luci u gradu Gusara okupi preko 10.000 posjetitelja i na atraktivan način oživi ponosnu povijest grada na Cetini. Ovaj jedinstveni događaj rekonstrukcija je povijesne bitke iz 13. stoljeća između Omiških gusara i Mlečana. Slavni gusari, vladari obale i otoka od rijeke Cetine do Neretve od 12. do 15. stoljeća izborili su mnoge pobjede na moru. Gusarska bitka u Omišu održati će se u utorak, 18. kolovoza 2015 s početkom u 19.30 sati. Pozivaju se svi ljubitelji turističkih i povijesnih atrakcija, "gusari" i oni koji će to tek postati, da dođu u Omiš i budu dio ovog nezaboravnog događaja...

Raspored događanja:
19.30 – Početak mimohoda
20.30 – Početak gusarske bitke
22.30 – Koncert Alena Nižetića

Spektakl: Gusarska bitka u Omišu

Izvor: DalmacijaNews

Atraktivnosti samog događaja doprinosi sudjelovanje brojnih, do zuba naoružanih, pripadnika povijesnih postrojbi: Viteško društvo Kumpanija iz Blata sa otoka Korčule, Dubrovački trombunjeri i Kliški uskoci, koji na starim drvenim jedrenjacima i tradicionalnim brodicama, uz hrabre i odvažne Omiške gusare, brane grad od najezde Mlečana.

Gusarska bitka u Omišu

Značajno je napomenuti da voditelji prenose direktno posjetiteljima cijeli događaj na hrvatskom i engleskom jeziku, a slika iz porta će se vidjeti i na velikom video-zidu. Zanimljivo je da većina posjetitelja ovaj događaj prati obučena u gusarske odore te neposredno sudjeluje na samom događaju, što dodaje još jednu autentičnost događaja.

Postanite i vi gusar na jedan dan i dođite u utorak Omiš!

Raspored događanja:

19.30 – Početak mimohoda
20.30 – Početak gusarske bitke
22.30 – Koncert Alena Nižetića

Povezani članci

Who's Online

We have 215 guests and no members online