Iz Regije..

Pred izbore: Započeli radovi na proširenju prva 2 km ceste Trnbusi – Donji Dolac

U nazočnosti mještana Trnbusa i Gornjeg i Donjeg Doca, predstavnika investitora, Županijskih cesta, Zlatka Čajkušića i Ivana Škaričića, omiškog gradonačelnika, napokon su u utorak, 14. svibnja 2013. započeli radovi na proširenju ceste Trnbusi – Donji Dolac. Za prva 2 km radova ishodovana je sva potrebna dokumentacija, od lokacijske dozvola do glavnog projekta., potpisani ugovori, i evo, baš danas, započeli radovi na rekonstrukciji ta prva dva km ceste. Škaričić je rekao i da neće stati na ova 2 kilometra nećemo, već da će se rekonstrukcija nastaviti i na daljna dva km do Donjeg Doca ...

TRNBUSI

Piše: Davor Grgat

- Cesta će praktički biti dvostruko šira nego je sada, što znači oko 6 m širine, a vrijednost ovih radpova su oko 3 i pol milijuna kn, i mogu reći da za nastavak ceste radimo dokumentaciju, pa slijedi i daljna rekonstrukcija, kazao je Zlatko Čajkušić, ravnatelj ŽUC Split.

Otvaranju radova nazočio je i omiški gradonačelnik Ivan Škaričić, koji je i službeno otvorio ove radove (i njegov zamjenik Mijo Mimica), pa je omiški gradonačelnik, pored ostalog kazao:

- Obzirom da ovo nije lokalna cesta, već se nadovezuje na županijsku cestu od Blata na Cetini prema Biskom. Posebno je istaknuo nedavno započete radove na vodoopskrbnom sustavu u Poljicima, vrijednih cca 10 milijuna kn, što će biti gotovo za godinu dana. I kroz slijedeće 4 godine planiramo napraviti sekundarnu mrežu, u svim naseljima Gornjih Poljica što bi trebalo da svi stanovnici Omiša konačno dobiju pitku vodu iz Cetine.

Vrijednost tih radova će biti oko 20 milijuna kn. Neobično sam sretan - kazao je omiški gradonačelnik - što otvaramo ove radove u povodu našeg blagdana Sv. Ivana Nepomuka i Dana Grada Omiša, ali pripominjem, da na ovome nećemo stati, već nastavaljamo radove na daljnih dva km do Donjeg Doca

Povezani članci

Who's Online

We have 256 guests and no members online