Krilu prijete odroni

odronNa starom putu Krilo-Jesenice, zvanom Uzbrdica prije pet godina Hrvatske ceste  su trasirale i ispitivale teren za gradnju obilaznice. Prilikom trasiranja ceste, bageri su srušili potoke i pregradne zidove potoka i zatrpali ih.  Da stvar bude gora, bageri su  potoku izmijenili pravac i na tome se stalo. Pri samom početku radova, bili su najbučniji bageri, i kad su učinili svoje, kao da su svi radovi utihnuli. U međuvremenu tu je bila i Gorska služba spašavanja, kako bi uz ostale obavila svoj dio posla, ali nastavak radova na otklanjanju problema već dugo je zaboravljen od strane nadležnih, a kiša je sve opasnija za brojne kuće na Krilu. Vode nakon oborina sada teku drugim pravcima i ugrožavaju kuće. Ovakvo stanje za kišnih dana dovodi do odrona zemljišta i kamenja, a samim tim sve učestalije ugrožava kuće Kriljana ... 


KRILO

Krilu prijete odroni, odgovorne kao da nije briga

Piše: Davor Grgat

Odorn na Krilu. Arhivska fotografijaO svemu ovome, naši Kriljanski sugovornici su se u više navrata obraćali komunalnom redaru Općine Dugi Rat, koji je načinio i zapisnik. Obaviještene su i Županijske ceste, koje su mještane Krila zainteresirane u ovom sporu uputili na Hrvatske ceste, a one su se o svemu ovome - oglušile. Kao da ovo nije i njihov problem.

Nakon toliko neugodnih trenutaka, a i postupaka, pitaju se vlasnici kuća Ivanišević, Vuković, Tomaš, Naranča, Jurčević, Klarić i drugih, kako se pripremiti za nastupajuću jesen?

Što će biti kada krenu kiše? Može li se sada nešto učiniti da se najesen izbjegne ono najgore?

Povezani članci

Who's Online

We have 226 guests and no members online