Gusarska bitka - Omiš 2011.

Omiški gusariOvogodišnje Omiško uprizorenje "Gusarske bitka - Omiš 2011." koja održati će se u četvrtak, 18. kolovoza s početkom u 20:30 sati u Gradskoj luci Omiš. Ovo je peta godina da su Omišani konkretnije krenuli u  promociju događaja iz svoje bogate povijesti. Manifestacija "Gusarska bitka" postala je tradicionalna ljetna priredba za područje grada Omiša, naše županije i Republike Hrvatske. Jedinstvena je po tome što se rekonstruira izvorna Gusarska bitka koja se događala u 13. stoljeću i time se gradi prepoznatljivost Omiša i kao grada gusara, a sve bazirano na povijesnim činjenicama i nastojanima naših turističkih radnika za razvoj i promociju kulturnog turizma ...

GUSARSKA BITKA - OMIŠ 2011.

Omiški gusari

U samoj bitci sudjeluju pripadnici povijesnih skupina "Kumpanije" sa Korčule, Dubrovački trombonjeri i Omiški Gusari, a kao posebni gosti tu su i Kliški Uskoci.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Omiš, Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska turistička zajednica i ministarstvo turizma, a organizator je Turistička zajednica grada Omiša. Spomenimo i sponzore, tvornicu tjestenine "Cetina" Omiš, tvrtku "Studenac" Omiš i "Horwath Consulting" Zagreb.

Treba istaknuti da i ove godine očekujemo više od 10 tisuća posjetitelja, te popraćenost bitkle od strane svih značajnijih medija.

Omiški gusari

Ove godine prije bitke će se održati Otvoreno prvenstvo Omiša u streličarstvu, a nakon gusarskog spektakla zabava će se preseliti pod boriće, gdje će koncert održati Popularni Jole. Gusarska fešta nastaviti će se tako do 2 sata ujutro.

Zainteresirane podsjećamo da kod dolaska u grad na ušću Cetine uzmu u obzir prometne uvjete koje ni Omiški gusari još ne mogu poboljšati, budući da je zagrebački dužd sve naše dukate potrošio na neke druge "projekte".

Zbog velike prometne gužve gusari stoga preporučuju dolazak preko Žrnovnice i Tugara.

Povezani članci

Who's Online

We have 209 guests and no members online