Ladislav Tomičić: Kako su slamali pamet

pravo na studiranjeSredinom tjedna privremeno je obustavljen štrajk profesora i studenata, koji je pokrenuo sindikat Akademska solidarnost. Medijska mašinerija koja se stavila u službu vlasti izgubila je bitku, a zajedno s njima poražen je i ministar obrazovanja Radovan Fuchs. S obzirom na to da se studente i profesore u štrajku nastojalo diskreditirati na sve moguće načine, nije niti čudo da je prosječno informiran građanin ostao pasivan, kako je to već navikao. a pasivnost građana po ovom pitanju nekoliko je razloga..., piše Ladislav Tomičić na stranicama Novog Lista ...


PRAVO NA ŠKOLOVANJE SVIMA, A NE SAMO NJIMA

Kako su slamali pamet

Piše: Ladislav Tomičić / Novi List
Izvor: Novi List

I danas su se, kao i u vrijeme ukidanja radničkih prava, u službu vlasti stavili pojedini sindikati i mediji koji već godinama ne rade u korist javnosti, nego isključivo u korist interesa svojih vlasnika.

Kuka i motika vlasti i dobrog dijela medija digla se na profesore i studente u štrajku, pa smo svjedočili situaciji u kojoj se sve ono najgore od Hrvatske urotilo protiv znanja, pameti i želje da se obrani pravo na školovanje svima, a ne samo njima.  

pravo na studiranje S obzirom na to da se nastavak privremeno obustavljenog rata za javno dobro očekuje najesen, valja nam na vrijeme upozoriti da u slučaju štrajka profesora i studenata ne može biti govora o njihovoj sebičnosti i zaštiti vlastitih interesa.

Građani moraju znati da se sad i ovdje vodi bitka za pravo njihove djece i unuka da upišu fakultet i dobiju šansu da u životu ostvare ono što žele, a da pritom zbog školovanja ne moraju bankama plaćati kamate kakve su generacije stasale nakon osamostaljenja zemlje prisiljene plaćati da bi sebi osigurale krov nad glavom.

Sad i ovdje vodi se bitka da drugo, treće i četvrto dijete iz prosječno materijalno situirane obitelji ima pravo na školovanje jednako kao i sinovi i kćeri hrvatskih novobogataša.

Studenti i profesori, prije svega oni sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu, izlažu se za opće dobro i u tome im svako razuman mora pružiti podršku. U suprotnom ćemo kukati kad bude kasno.

PROČITAJ VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 152 guests and no members online