Učiteljski sizifov posa

Obilježavanje Međunarodnog dana nastavnika jedna je od rijetkih svečanih postaja u dolini suza hrvatskog školstva, prepuštenog ignoriranju i malim plaćama. Nekada su nastavnici pripadali srednjem sloju i gradili vikendice, danas rade i žive na određeno, šibani ciničkom ideologijom da im je najveća nagrada njihov beskonačni entuzijazam. Vječna kriza koja vlada Hrvatskom rezultira manjim rađenjem djece, što ima za posljedicu manje razreda i škola, pa se nakon uskraćivanja satnice nastavnicima prijeti da će ih se zamijeniti internetskim poučavanjem na daljinu..., piše Danko Plevnik na stranicama Slobodne Dalmacije ...

SRETAN IM MEĐUNARODNI DAN NASTAVNIKA

Učiteljski sizifov posa

Piše: Danko Plevnik / Slobodna Dalmacija

Najveća grožnja smislenoj edukaciji su i besmislene visokoškolske ustanove, pa je, primjerice, albansko Ministarstvo obrazovanja donijelo odluku o zatvaranju 18 sveučilišta zbog prodaje diploma i loše kvalitete studija.

Još veća opasnost za perspektivu obrazovanja predstavlja nedemokratski politički sustav kojega ne zanima stvarno znanje, već pripadnost stranci na vlasti jer ona osigurava radno mjesto.

Čemu ići u školu, studirati, imati najbolje ocjene ako se njima može zaposliti jedino u inozemstvu!?

Zbog toga obrazovanje u Hrvatskoj i jest Sizifov posao.

Povezani članci

Who's Online

We have 183 guests and no members online