Uživajte u ljetu u općini Dugi Rat

U općini Dugi Rat traje 17. Dugoratsko ljeto 2018. A kao i svake godine tako i ove, ne manjka zanimljivih događanja, što u sklopu dugoratskog ljeta što izvan njega. U utorak se održao 1. Turnir gradonačelnika, načelnika i vijećnika u balotama. Sastali su se tako čelnici dugoratske i susjednih općina i gradova te ekipa županije, a pobjedu je odnijela Općina Šestanovac.
U srijedu navečer pod organizacijom udruge “Tvornica” održala se u starom selu Jesenice izvrsna dramska predstava, monodrama "Klytaimestra” Centra za Kulturu Omiš s izvanrednom Ivanom Giove Župa.
No to nikako nije sve što će se događati ovog tjedan u općini Dugi Rat.
U četvrtak igra Hajduk i naši "kvadratičasti" vaterpolisti pa smo sve fešte od četvrtka prebacili na petak!
U petak, 27.7. u 10 sati lokani volonteri iz Jesenica prionuti će na akciju čišćenja plaže i luke u Krilu Jesenice te pozivaju sve da se odazovu i pridruže ovoj eko-akciji.
Istog dana u 20:30 sati u prostorima udruge umirovljenika na Sumpetru u organizaciji udruge "Jesenice" održati će se predstavljanje knjige "Nostalgija" dvojice autora, pok. Tugomira Erice i Vlade Zemunika. Gost na promociji je izvrsna ženska klapa “Neverin” iz Kaštel Lukšića.
U petak navečer u portu Orija vaterpolisti Korenta igraju derbi susret 3. HVL s vaterpolistima VK Podgora. Ajmo naši!!
U petak malo kasnije navečer u popularnom Coco Baru na Malom Ratu nastupit će popularni Dražen Zečić. Cijena ulaznice je 50 kn a na dan koncerta 70 kn. Pokidat' ću lance sve...
Najveća dugoratska fešta održati će se u subotu, 28.7. Kao i svake godine već tradicionalno Općina Dugi Rat i Društvo poljičana "Sv Jure" Priko Omiš organiziraju Festival Poljičkog Soparnika u lučici u Dugom Ratu. Velika je to Poljička fešta na kojoj će te imati priliku po simboličnim cijenama probati kuse soparnika iz cijelih Poljica, a održat će se i tradicionalno natjecanje u spravljenju Poljičkih soparnika. Pa nek najbolji pobjedi! Program počinje u 21 h, a za zabavu je zadužen Petar Dragojević i njegov bend.
Usvetu  nedjelju, nakon fešte, PLU “Krug” Dugi Rat organizira izložbu radova 8. Likovne kolonije Krug. Izložba će se održati u galeriji "Krug" (zgrada stara općina) s početkom u 21 h...
Uživajte u ljetu u općini Dugi Rat! (Ima toga još..)

Uživajte u ljetu u Općini Dugi Rat

Izvor: Dalmacija Danas

Povezani članci

Who's Online

We have 238 guests and no members online