Stanislav Bandalo najbolji je dugoratski vatrogasac u 2015.

Stanislav Bandalo (37) vatrogasac je 2015. godine u Dugome Ratu po ocjenama svoga zapovjedništva DVD-a "Dalmacija" Dugi Rat. - Treba sve kolege pohvaliti, ne možemo jedan bez drugoga, ovo je timski rad, jer jedan ne može ništa sam napraviti – ističe Stanko, tako ga zapravo zovu svi u vatrogascima, a i u njegovu mistu Oriju, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. U vatrogasce se, kaže, uključio oko 1992. godine i to je bio, veli, neki prirodan slijed jer je i dida Stanislav, po kojemu je i dobio ime, bio više od pola stoljeća u vatrogascima u mistu, otac Ivica je, evo, još u dugoračkom DVD-u, punih četrdeset godina, a i Stanko će brzo zaokružiti dvadeset i pet. Ukupno je to brojka od dugih 115 godina. Više od stoljeća je po stažu Stankova obitelj u vatrogastvu! - Tako san i počeja, doša bi ka mulac s ćaćon vidit malo šta on to doli radi, malo bi se tamo vrtija oko kamiona, i to mi se tako svidilo i zagolicalo me da im se i ja pridružin, a danas je to ljubav koja traje... – kazuje vatrogasac godine koji nije samo dobrovoljac u DVD-u Dugoga Rata, već i u dobrovoljnim darivateljima krvi te je krv dao dvadeset i pet puta. Iako je neoženjen (cure, što čekate?!), Stanko kaže kako nema baš viška slobodnog vremena, što zbog posla, što zbog vatrogasaca... - Dobar je, pouzdan i odgovoran – dodaje i njegov šef Nenad Madžar u splitskom servisu kamiona "Iveco" na Putu Mostina gdje Stanko kao autoelektričar radi posljednje tri godine - Slobodno napišite, Stanku Bandalu povjeravam rad svih električnih dijelova na mojem vozilu. Imam zaista veliko povjerenje. Ne znam kakav je ka vatrogasac, na jednu stranu ovde pali, a na drugu gasi.. - našalio se raspoloženo i poslovni partner Ivica Maleš iz vučne službe "Maleš" upućujući sve pohvale Stanku i njegovu timu u servisu. Takve odlike i trebaju krasiti jednog vatrogasca, pa je lijepo čuti da ga ne hvale samo iz dugoratskog DVD-a koji su ga predložili za nagradu, već i kolege na poslu. A, za vikend Stanka opet čeka smjena, dnevno ili noćno dežurstvo u DVD-u, gdje će umjesto radnog trliša navući vatrogasno odijelo i kacigu, spreman na poziv svojih sumještana i nedajbože novih požara.

Stanislav Bandalo najbolji je dugoratski vatrogasac u 2015.

Piše: Mia Sesartić / Slobodna Dalmacija

stanko bandalo- Najdraže mi je kad mogu nekome pomoć. Radi toga i jesmo vatrogasci. Tu smo dvadeset i četiri sata ako triba bilo šta priskočit našin sugrađanima, i nije nan teško. U vatrogascima san još od petog, šestog razreda osnovne – počinje tako priču 37-godišnji Stanislav Bandalo, najbolji vatrogasac 2015. godine u Dugome Ratu po ocjenama svoga zapovjedništva DVD-a "Dalmacija" Dugi Rat.

dvd dalmacijaA za odabir najboljeg vatrogasca svake se godine uzima više kriterija, saznajemo, tko je najviše pridonio u ovoj godini, tko ima najviše intervencija, kako se radilo na održavanju opreme, kako se radi u društvu s mladima...

- DVD "Dalmacija" - Dugi Rat, društvo je koje djeluje od 1938. godine i broji 70-ak članova, od čega 35 operativaca, što znači da su oni osposobljeni za sve vrste intervencija. Dosta nas dobro prati i Općina Dugi Rat. U planu nam je i novi vatrogasni dom, blizu ovog postojećeg, jer nismo još u svojim vlastitim prostorima – kaže Stanko Bandalo. Sadašnji zapovjednik DVD-a je Pavao Tomić, a Stanko je njegov zamjenik.

PROČITAJ VIŠE..

 

Povezani članci

Who's Online

We have 78 guests and no members online