Ugašen požar na Glavici

Brzom intervencijom DVD "Dalmacija" Dugi Rat i DVD Omiš požar koji je jutros izbio kod pogona tvrtke za proizvodnju auto-dijelova "Fornix" na dugoračkoj Glavici stavljen je pod kontrolu, a potom i ugašen. Planulo je u pogonu za proizvodnju guma na vratima, a vatra se zatim proširila na okolinu dugoratske industrijske zone na Glavici. Opožareno je 2,5 hektara borove šume, maslinika i trave, a dogorjevaju još neki plastični dijelovi u pogonu, što se sanira, saznajemo od dugoratskih vatrogasaca. - Izgorio nam je jedan manji dio vanjskog izoliranog skladišta. To je skladište otvorenog tipa - kazao je novinarima Goran Sapunar, vlasnik tvrtke Fornix, a planuo je i automobil radnika tvornice.

Foto: Zvonimir Kujundžić

Požar na Glavici

Čak 180 tisuća kuna iznosi materijalna šteta u požaru koji je u ponedjeljak buknuo na odlagalištu sirovina firme "Fornix" u Dugom Ratu, doznaje se u utorak u policiji koja je priopćila kako su na mjestu događaja na adresi Industrijski put obavili očevid i utvrdili kako je vatra zahvatila odlagalište otpadnog materijala kao i četiri  osobna vozila.

- "Utvrđena je sumnja je uzrok požara otvoreni plamen ili žar, a počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 180 tisuća kuna" - kazali su u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj.

Požar na Glavici
   Foto: Meri Pavković Mandić

Povezani članci

Who's Online

We have 72 guests and no members online