Dugoraćani u posjetu Semriachu

Posjet AustrijiKao nastavak već otprije započete suradnje od 21.-24. ožujka deveteročlana delegacija predstavnika Općina Dugi Rat i Podstrana te predstavnika vatrogasaca Dugog Rata i Podstrane boravila je u posjetu Austrijskom mjestu Semriach kod Graza. Zahvaljujući predsjedniku Hrvatsko-Austrijskog prijateljstva gosp. Milivoju Roji i naših domaćina, a posebno g. Waltera imali smo prigodu upoznati se sa nekim znamenitostima tog kraja, kao što je obližnje planinsko izletište St. Radegund pa jedna od većih i impresivnih podzemnih špilja u Europi "Lurgrotte". Zadnjeg dana našeg boravka na Cvjetnicu imali smo prigodu podijeliti maslinove grančice koje smo donijeli iz Hrvatske mnoštvu okupljenih vjernika te posebno pozdravljeni nazočiti i svečanoj misi u mjesnoj crkvi ...

POSJET DELEGACIJE DUGOG RATA I PODSTRANE KOLEGAMA U REPUBLICI AUSTRIJI

Dugoraćani u Semriachu

Tekst: Milan Trogrlić
Foto: Pavao Tomić
Izvor: DVD Dalmacija


Bili smo i u kraćem obilasku Graza kao i nekih od njegovih mnogih znamenitosti od kojih treba istaknuti zavjetnu Baziliku Mariatrost iz 1714. god., te uspon žičarom do znamenitog Schlossberga sa prekrasnim pogledom na Graz i okolicu.

Naše su nas kolege vatrogasci upoznali sa svojim društvom i organizacijom djelovanja, a najimpresivniji je bio obilazak prekrasnog vatrogasnog doma i opreme, nekoliko kilometara dalje još jedne vatrogasne ispostave sa vozilom radi što bržeg i efikasnijeg djelovanja.

vatrogasci

Zadnjeg dana našeg boravka na Cvjetnicu imali smo prigodu podijeliti maslinove grančice koje smo donijeli iz Hrvatske mnoštvu okupljenih vjernika te posebno pozdravljeni nazočiti i svečanoj misi u mjesnoj crkvi.

Nakon svete mise imali smo prigodu u društvu gradonačelnika porazgovarati o dojmovima našeg boravka, te uz već ranije obostrano izmjenjene prigodne darove još jedno se zahvaliti našim susretljivim domaćinima sa željom i pozivom na nastavak prijateljstva i suradnje, te posjetom našim općinama.

Povezani članci

Who's Online

We have 76 guests and no members online