Njemački vatrogasci u posjetu svojim dugoratskim kolegama

Skupina od 20-ak njemačkih vatrogasaca iz gradića Grafenrheinfelda u Bavarskoj ovaj je tjedan u posjetu Dugom Ratu, odnosno svojim kolegama i prijateljima iz DVD "Dalmacija" Dugi Rat. Uzvratni je ovo posjet njemačkih kolega i nova prilika za druženje dobrovoljnih vatrogasaca dva društva koje istina razdvaja 1.000 kilometara, no to ih ne sprječava da se na jesen zajedno druže u Grafenrheinfeldu, a na proljeće u Dugom Ratu. I tako već 15-ak godina. Winfried, Marcus, Jessica, Sebastian, Matthias, Edel, Tanja, i drugi zajedno s svojim domaćinima posjetili su u utorak i protupožarnu eskadrilu 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u vojarni Zemunik kod Zadra, gdje su se upoznali s protupožarnim avionima Canadair CL-415 i Airtractor AT-802, te mogućnostima i taktikom gašenja požara iz zraka ...

VATRU GASI, BRATA SPASI

Njemački vatrogasci u posjetu svojim dugoratskim kolegama

Piše: Mladen Banović
Foto: DVD Dalmacija


Njemački vatrogasci su također, imali i prigodu pratiti slijetanja kanadera i airtractora koji su se vraćali s probnog mimoleta iz Zagreba.

Njemački vatrogasci u Zemuniku
Foto: M.Karačić / HRZ i PZO, MORH.hr

U našem mjestu većina grupe vatrogasaca iz  Grafenrheinfelda ostaje do petka, a dio će boravak u Dugom Ratu produžiti i na idući tjedan. Ne sumnjamo da će se odlično zabaviti u druženju s dugoratskim vatrogascima.

Povezani članci

Who's Online

We have 151 guests and no members online