Predsjednik u posjetu vatrogascima

pripreme vatrogasacaUspješnost hrvatskih vatrogasnih postrojba pokazuje činjenica da je požara više, a izgorjelih površina manje, rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović danas u Divuljama, nakon posjeta Zapovjedništvu vojnih Protupožarnih snaga te Vatrogasno-operativnom središtu Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Josipović je danas u Divuljama razgovarao sa zapovjednikom Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH general bojnikom Mate Obradovićem, te s Jadranom Perinićem, ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje, čiji Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara također djeluje u Divuljama, a koji je nedavno posjetio DVD "Dalmacija" Dugi Rat ...

JOSIPOVIĆ U DIVULJAMA:

Vjerujem da će Vlada pronaći novac za protupožarnu zaštitu

Izvor: Hina

Jadran Perinić ustvrdio je kako su u posljednjih 12 godina, otkako je 2000. godine donesen Zakon o vatrogastvu, svi vatrogasci nezadovoljni. Problem je u podijeljenosti sustava, rekao je, jer postoji Hrvatska vatrogasna zajednica i postoji državno upravno tijelo koje je nadležno za vatrogastvo.

predsjednik s vatrogascima u Divuljama

"Moramo urediti vatrogasnu hijerarhiju, subordinacija mora postojati jer vatrogastvo i vatrogasne operativne snage su prevažno pitanje da bismo ga prepustili samo vatrogasnoj zajednici", kazao je Perinić, koji je nedavno bio u posjetu DVD "Dalmacija" Dugi Rat.

Perinić je također rekao kako je ove godine bilo neuobičajeno puno požara u veljači i ožujku, a smatra da bi i ubuduće moglo biti takvih situacija jer se poljoprivredne površine sve manje obrađuju, a šume se ne koriste na način kako su korištene ranije što, kazao je, stvara rizike od požara.

Govoreći o proračunskim kunama namijenjenim protupožarnoj zaštiti Josipović je rekao: "Ne može se bez protupožarne zaštite i siguran sam da će se sredstva, koja su potrebna, naći. Bilo bi dobro nabaviti nešto novoga, ali moramo se svi prilagoditi situaciji. Najvažniji su ljudi, koji svojom požrtvovnošću, obučenošću i ambicioznošću žele pomoći u gašenju požara".

Povezani članci

Who's Online

We have 270 guests and no members online