Vatrogasci DVD-a Dalmacija na natjecanju 'Vatrena linija'

Bandalo i CarevićČlanovi DVD-a "Dalmacija" Dugi Rat prošlog su vikenda nastupili na natjecanju vatrogasnih grupa "Vatrena linija“ (Fire combat)  koje se održalo na garažama City Centra One u Splitu. Ovom prilikom smo nastupili sa dva tima. U kategoriji A, u kojoj je sudjelovalo 17 timova, pobjednici natjecanja postali su članovi ekipe DVD-a Žrnovnica 5, Milan Barbarić i Branimir Roguljić dok su članovi našeg tima Marin Carević i Duje Braičić zauzeli 5. mjesto. U kategoriji "B" nastupile su 4 ekipe, a među njima najbolja je bila ekipa JVP Split za koju su nastupili Petar Kovačević i Jakov Šustić dok su naši članovi tima Robert Spain i Stanko Bandalo zauzeli 4. mjesto ...

VATRENA LINIJA

Carević i Braičić peti, Spain i Bandalo četvrti

Izvor: DVD Dalmacija

Između dvije ekipe u kategoriji "C" pobjednici su postali Andrej Slapar i Roman Kosirnik iz PGD Moste Sosed Teama(Slovenija). U kategoriji žena jedine su nastupile Jasmina Kadija i Anamarija Baričević iz DVD-a Sesvetski Kraljevac.

Inače, Fire combat je vatrogasno natjecanje, drugačije od tradicionalnih natjecanja, na kojem dva vatrogasca koji čine tim, izvode vježbu pod osobnom zaštitnom opremom i sa  dišnim aparatima te spasilačkim pojasevima.

Bandalo i Carević

Vježba se sastoji od spajanja i razvlačenja armatura, savladavanje prepreka, vatrogasni rad na visini, spašavanje unesrećene osobe, razvlačenja cijevne "B" pruge pod tlakom te gašenje požara.

Kao i u drugim gradovima i mjestima gdje se ovo natjecanje provodi, ovo je jedino dalmatinsko natjecanje ove vrste, svojom atraktivnošću privuklo je  znatan broj posjetitelja, koji su s zanimanjem popratili sve što se događalo na vatrogasnom poligonu.

I naravno kamera RTL televizije je napravila intervju sa našim članovima što se moglo vidjeti u RTL vijestima.

Povezani članci

Who's Online

We have 58 guests and no members online