Ima alternative

Don Ivan GrubišićDon Ivan Grubišić, osnivač  Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, najavio je na konferenciji za novinare ulazak svoje inicijative u Sabor i osvajanje barem dva zastupnička mjesta. Svoj radikalni zaokret u funkcioniranju i vođenju Hrvatske predstavio je u deset točaka. Gospodarski oporavak Hrvatske temeljio bi na decentralizaciji i regionalizaciji zemlje na pet autonomnih povijesnih regija čime bi novac ostajao lokalnim zajednicama, a smanjila bi se javna uprava. Naglasio je kako se želi ograditi od "politikanstva i idiota koji se bave općim problemima i gledaju samo svoju korist", te da je njegova inicijativa okrenuta građanima kao alternativa postojećem stanju ...


ZA HRVATSKU

Imate alternativu

Izvor: 24sata

Izrazio je nezadovoljstvo trenutnim izbornim zakonom kojim se manipulira, pa se zalaže za reviziju popisa birača i ukidanje prava glasovanja Hrvatima u BiH koji nisu dijaspora, nego konstitutivan narod druge države.

Prigovorio je Crkvi da se odužuje onima koji su je stavili u proračun i da je jedan od njegovih glavnih ciljeva revidirati ugovor s Vatikanom. - Iznos od 3 milijarde kuna koje su Crkva i ostale vjerske udruge primile proteklih godina, uložili bi u zdravstvo i školstvo - poručio je Grubišić.

Nezakonito stečenu imovinu u pretvorbi prisilno bi zaplijenio i  iskoristio za osnivanje fonda kojim bi se pomagalo otvaranje novih radnih mjesta i pomoć nezaposlenima.

Spomenuo je i presudu generalima za koje je rekao da im ne može pomoći ulica, nego samo pravna borba. Nije se želio izjasniti podržava li ulazak naše zemlje u EU jer vlast nije javno objavila uvjete pod kojima postajemo članovi.

Naglasio je kako se želi ograditi od "politikanstva i idiota koji se bave općim problemima i gledaju samo svoju korist", te da je njegova inicijativa okrenuta građanima kao alternativa postojećem stanju.

Odbacio je bilo kakvu mogućnost koalicije s nekom političkom strankom, ali je najavio razgovore s Josipom Kregarom i još nekim nezavisnim kandidatima.

Povezani članci

Who's Online

We have 246 guests and no members online