Performans za brzu cestu Trogir-Omiš

Pripadnici Građanske inicijative za brzu cestu Trogir - Omiš nisu danas u Dugome Ratu izveli samo zapažen adventski performans, nego su i razveselili djelatnike Hrvatske pošte koji toliko svečanih pošiljki odjednom, a upućene su na točno 27 adresa, nisu odavno zaprimili. Predsjednik, premijer, ministri i ostali dužnosnici dobit će ispod bora - autiće, a Hajdaš Dončić kaže: Sve ovisi o kreditu Hrvatskim cestama ...

PERFORMANS ZA BRZU CESTU TROGIR-OMIŠ

Predsjednik, premijer i ostali dužnosnici dobit će ispod bora - autiće, a Hajdaš Dončić kaže: Sve ovisi o kreditu Hrvatskim cestama

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, Željko Kerum i sestra mu Nevenka, predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, kao i svi ministri, te saborski zastupnici dalmatinske provenijencije, ali i (grado)načelnici na potezu od Trogira do Omiša, predstojećeg Božića dobit će uistinu originalan darak. Pod borom će im, naime, osvanuti paketić s pisamcem, razglednicom i dječjim autićem.

Performans za brzu cestu Trogir-Omiš

Neka nam vrli hrvatski političari oproste što smo im pokvarili blagdansko iznenađenje i uništili napetost pri kidanju ukrasnoga papira, ali čitateljima smo, kao pokorni legalisti, bili dužni predočiti kako niti jedan od poslanih poklona neće biti 'teži' od 500 kuna.

Slobodno ih, dakle, predsjednik i odabrana ekipa mogu zadržati.

Pripadnici Građanske inicijative za brzu cestu Trogir - Omiš nisu danas u Dugome Ratu izveli samo zapažen adventski performans, nego su i razveselili djelatnike Hrvatske pošte koji toliko svečanih pošiljki odjednom, a upućene su na točno 27 adresa, nisu odavno zaprimili.

- Poštovani, u cijeloj Lijepoj našoj nema osobe koja ne zna za problem usporavanja radova na brzoj cesti Trogir - Omiš, izbacivanja iz planova dionice Stobreč - Omiš i zamjenjivanjem iste  neprikladnom idejom o spojnici Omiš - Naklice. Ovih dana slušamo priču o tome kako za projekt nema novca, pa se na brzinu nalaze jeftinija rješenja.

Performans za brzu cestu Trogir-Omiš

- No, poučeni dugogodišnjim iskustvom praćenja događanja u našoj zemlji nismo spremni prihvatiti takve floskule. Novca nikad nema dovoljno, ali ga uvijek ima za prioritetne projekte, a brza cesta Trogir - Omiš je prema svim kriterijima (broj mrtvih, broj stanovnika, broj vozila, broj turista) prioritet broj jedan - stoji, između ostalog, u dopisu poslanom hrvatskim političkim moćnicima.

Na kraju pisma, začinjenog i razglednicom s motivom Jadranske magistrale, njegovi autori pozivaju predsjednika, premijera i njegove ministre, a posebno Sinišu Hajdaša Dončića, koji je i danas - 'nije valjda riječ o predizbornoj retorici' - obećao da neće zaboraviti na prometnicu od Stobreča do Omiša, da razmisle i donesu odluku kojom će, kako navode, napraviti uslugu i sebi i cijeloj Hrvatskoj.

Performans za brzu cestu Trogir-Omiš

- Primite ovaj autić i neka vas podsjeti na vaše obveze kao dužnosnika koji bi trebao brinuti o prosperitetu cijele Lijepe naše. Autić je to koji sanja dan kada će narasti i provozati se brzom cestom Trogir - Omiš - zaključuju članovi Građanske inicijative koji su se već istakli skupljanjem peticije za gradnju navedene brze ceste, te nedavnom prosvjednom vožnjom u turističkom vlakiću kojim su zakrčili promet na potezu od Dugoga Rata do Omiša.


Ministar: Danas smo promijenili izvođača do Resnika

Na upit kako komentira kašnjenje u završetku prometnice Trogir-Omiš, ministar Hajdaš Dončić je tijekom današnjeg boravka u Splitu kazao kako je upravo danas promijenjen izvođač radova na dionici od Splita do zračne luke Resnik u Trogiru, te da očekuje da će ta dionica biti završena do kraja 2013.

Što se tiče samog ulaza u Split, ministar je kazao kako očekuje da će idućeg tjedna tvrtka koja je bila solidarni jamac ući na to gradilište jer dosadašnji graditelj "ne može završiti tu dionicu od 4,2 kilometra". "Očekujem završetak i te dionice do kraja 2013. godine", dodao je.

Performans za brzu cestu Trogir-Omiš

Osvrćući se na dionicu od Stobreča do Omiša, ministar je kazao kako ta investicija Hrvatskih cesta za iduću godinu ovisi o kreditnim zaduženjima Hrvatskih cesta.

Naglasio je kako je sada prekinuta praksa da se izgradnji prometnica pristupa bez riješenih građevinskih dozvola što je otežavalo i usporavalo gradnju.

Povezani članci

Who's Online

We have 107 guests and one member online

  • admin