Nezavisni: Marijana Puljak najavila osnivanje stranke i izlazak na parlamentarne izbore

Marijana Puljak, splitska vijećnica i čelnica Inicijative za pametne ljude i pametan grad, najavila je osnivanje političke stranke i izlazak na parlamentarne izbore. O zajedničkom izlasku na izbore već pregovara s gradonačelnicima Metkovića i Omiša, Božom Petrovom i Ivanom Kovačićem, ali pozivaju i sve zainteresirane za mijenjanje političke kulture u Hrvatskoj. Plan im je izaći u 10. izbornoj jedinici, ali su u pregovorima sa sličnim inicijativama u Zagrebu. Puli.. Iz Inicijative su ovom prilikom pozvali sve iskusne i stručne ljude, koji su spremni mijenjati aktualnu političku kulturu i postojeće modele, potaknuti društveni i gospodarski rast te staviti interese društva ispred svojih osobnih interesa, da im se pridruže, pogotovo one koji su se povukli jer misle da ne mogu ništa mijenjati. Inicijativa smatra kako je došlo vrijeme da takvi iskoriste ovu platformu i novi način djelovanja i da pokažu što najbolje znaju i kako se može mijenjati naše društvo na bolje ...

NEZAVISNI U AKCIJI

Izvor: Marijana.org, Slobodna Dalmacija

- Riječ je o procesu koji predstavlja veliki izazov, obavezu i odgovornost, a kojeg su članovi Inicijative, zajedno s partnerima iz cijele Hrvatske, spremni preuzeti na sebe i pokušati utjecati na budućnost ove zemlje. Planiramo to i postići tako što ćemo se povezati s ljudima sličnih razmišljanja, onima koji žele raditi i javno djelovati isključivo po principu znanja i struke, a ne osobne koristi – istaknula je Marijana Puljak, nositeljica Inicijative.

Prioritet su sadržaj i program, a tek onda koji će ih ljudi provoditi u praksi, tako da zasad nitko od njih ne razmišlja o funkcijama i saborskim mandatima, već što su najveći problemi u zemlji i kako ih najpametnije riješiti.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 315 guests and no members online