Potpiši peticiju za gradnju brze ceste Trogir - Omiš

Peticija vladi: izgradite brzu cestu Trogir - Omiš

Na internetu je pokrenuta peticija za gradnju brze ceste Trogir-Omiš. U četiri dana skupljeno je 400 potpisa kojima se želi poručiti Vladi da razmotri odluku o zaustavljanju gradnje te najzagušenije prometnice u Hrvatskoj. "Još 2008. godine mjerenja su pokazala da njome dnevno prođe 50 tisuća vozila što je više od bilo koje prometnice u Hrvatskoj, više nego kroz naplatne kućice u Lučkom. Za usporedbu, po tadašnjim podacima, riječkom obilaznicom, koja je izgrađena jer joj je zahvaljujući velikoj upornosti tamošnje lokalne samouprave država dala prioritet u gradnji pred splitskom, svakog dana proveze se tek 24 tisuće automobila, ljeti oko 37 tisuća", piše se u apelu Vladi ...

POTPIŠI PETICIJU, OBAVJESTI SVOG VIJEĆNIKA I SABORSKOG ZASTUPNIKA, UGNJAVI (GRADO)NAČELNIKA, DOSAĐUJ ŽUPANIJSKIM ZGUBIDANIMA, MALTRETIRAJ DRŽAVNE TAJNIKE I MINISTRE..  I UČINI SVE ŠTO LEGALNO MOŽEŠ DA SE POKRENE IZGRADNJA BRZE CESTE TROGIR - DUGI RAT - OMIŠ !

Pokrenuta peticija za gradnju brze ceste Trogir - Omiš

Izvor: DalmacijaNews

"Ljeti su kolone automobila na ulazu u Split ili Omiš duge po 10-tak kilometara. Udaljenost koja se u normalnim uvjetima prijeđe automobilom za 15-ak minuta ljeti traje po nekoliko sati. Onemogućen je normalan život ljudima koji žive na tom pravcu, odlazak na posao, odlazak liječniku. Od Splita, tj. Strožanca do Omiša ne postoji alternativni pravac koji bi za vrijeme gužvi pomogao ljudima doći do svog odredišta", navodi se dalje.


Svako ljeto, isti problem. Kolona automobila od Omiša do Dugog Rata... I tako već 40 godina! Snimljeno: Kolovoz 2012.

"Davno su sve Vlade obećavale izgradnju brze ceste Trogir-Omiš, ali ova cesta uvijek na kraju ispadne s liste prioriteta. Čitamo nedavno u medijima da se najavljuje gradnja nove zagrebačke obilaznice korištenjem bespovratnih sredstava EU. Iskoristite konačno ta sredstva za gradnju brze ceste Trogir-Omiš!“, zaključuje se u pozivu na peticiju kojeg je pokrenula Marijana Puljak, predjednica Gradskog kotara Žnjan Pazdigrad.

Povezani članci

Who's Online

We have 63 guests and no members online