Ajmo vijećnici, uskladite toplomjere

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Omiša održala se u srijedu 14. lipnja 2017.  Nama je izgleda trebalo više vremena za "preslagivanje" pa će se tek u srijedu, 21.6., na prvi dan ljeta, u općinskoj vijećnici pokušati oformiti i novo Općinsko vijeće općine Dugi Rat.
Iako dugoratski kuloari već danima kao komarci u večernjim satima bruje tko će s kim koalirati, tko će zasjesti u fotelju predsjednika vijeća, tko je tražio, a koga će dopasti "plaćene članarine" u nadzornim odborima zajedničkih komunalnih poduzeća (Vodovod, Peovica, Županija, Lučka uprava..)... ostavimo sav taj politkantski jazz onima koje to iskonski veseli. A ima takvih..
Mene pak zanima kako će se i kad u "vrtić" smjestiti 67 naše neupisane djece, u kojoj je fazi mirovanja izrada dokumentacije za nastavak izgradnje kanalizacije u ostalom dijelu općine, kakav je trenutni status oko projekta izgradnje vatrogasnog doma, školske dvorane, ima li kakve "šanse za nas" da dobijemo još pinkicu urednija i skockanija mjesta,... svega par sitnica koje pravi domoljubni vijećnik s vertikalom do Markovog trga "riješi" i prije posljednje kitice "Lijepe naše" koja će se u srijedu, nadamo se, zborski pjevati nakon uspješnog konstituiranja novog saziva Općinskog vijeća.
Nego, malo me strah da za četiri godine, kada budemo radili rezime učinjenog od strane ove vijećničke ekipe, da ne dobijemo samo kitu.. cvijeća s porukom "Hvala što ste glasali za nas! Podržite nas i opet...".

Piše: Mladen Banović

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online