Lijevi, desni i centar protiv HDZ-a

zgrada općine dugi ratDa politička ljevica, centar i desnica mogu zajedno, poglavito kad su u oporbi, najbolje potvrđuje slučaj iz Dugoga Rata. Tamo su se, naime, ruku pod ruku uhvatili SDP, HNS i HDS (Hrvatska demokršćanska stranka), te udarili kontru vladajućem HDZ-u. S kojim je, nota bene, HDS nekoć bio u koaliciji, no nakon što je na posljednjim izborima slavio HDZ-ov kandidat, ljubav je pukla, a HDS, predvođen bivšim općinskim načelnikom Domagojem Vukovićem, priklonio se dojučerašnjim ljutim protivnicima. Branko Vojnović (HNS), Bernardin Petrić (SDP), te tri HDS-ovca, Domagoj Vuković, Jozo Pavić i Tonći Vuković, složili su zajednički dopis, te ga adresirali na ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka, šefa državne urbanističke inspekcije Davora Oršanića i ravnatelja Županijskoga zavoda za prostorno uređenje Niku Mrčića. A u dopisu ukazuju na nepravilnosti koje su, kako pišu, nastale od 27. kolovoza do 10. rujna, odnosno tijekom javnog uvida u drugu izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja općine Dugi Rat ...

LIJEVO, DESNO, CENTAR.. NIGDJE MOGA STANAA...

Lijevi, desni i centar protiv HDZ-a

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor:
Slobodna Dalmacija

Najviđeniji dugoratski oporbenjaci posebno su kivni na aktualnog načelnika Jerka Roglića, koji je, ističu, sa svojim suradnicima i izrađivačem plana prevario građane jer su na zidu vijećnice izvjesili tri godine stari plan, da bi tek nakon javne rasprave postavili novi plan sa svim pratećim sadržajima.

dugi rat - lučica

Nadalje, opozicionari tvrde kako su granice građevnog područja mijenjane mimo odluke koju je Općinsko vijeće donijelo još u veljači 2011. godine, a sve kako bi se pogodavalo privatnim interesima. Isto tako, smeta ih što na pristigle primjedbe nisu odgovarali u pisanom obliku, a podsjećaju i da im je Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije već dao mišljenje prema kojemu PPU nije valjano izrađen jer je neopravdano povećan koeficijent  izgrađenosti i iskorištenosti.

- Glavni cilj aktualne vlasti je da određene interesne čestice stave u građevno područje, te da tim česticama omoguće kolni put na štetu čestica koje su već bile u građevnom području. Žalosno je da su pojedinačni interesi prevladali nad općinskima, te da načelnik Roglić sa svojim suradnicima donosi odluke koje će za posljedicu imati sprječavanje razvoja Dugoga Rata, Jesenica i Duća - zaključuju udruženi oporbenjaci, te traže da se javni uvid u PPU što hitnije ponovi.

Čepe i Bendo

Povezani članci

Who's Online

We have 76 guests and no members online