Općina pomaže roditeljima u nabavci školskih knjiga i to iznosom od čak 1200 kn

Vijećnici općine Dugi Rat su na prijedlog Socijalnog vijeća Općine Dugi Rat donijeli odluku o pomoći za nabavku udžbenika za učenike osnovne i srednje škole sa područja općine Dugi Rat u školskoj godini 2015/2016. Roditelji koji imaju pravo na pomoć te koji je na u natječaju propisani način zatraže dobiti će, saznajemo, pomoć u iznosu od čak 1.200 kn za nabavku udžbenika za djecu, učenike. Osim navedenog iznosa, koji je ponajveći u okruženju, pozdravljamo i iskorak naše Općine koja malo, pomalo, postaje prava e-Općina. Naime, zahtjev za natječaj se može poslati i e-mailom na ODR-socijalnovijeće @ gmail.com uz skenirane dokumenate u prilogu e-maila. Više o uvjetima natječaja, odnosno tko ima pravo na pomoć, te kako je ostvariti saznajte u nastavku članka..

OPĆINSKO VIJEĆE

Odluka o pomoći za nabavku školskih knjiga

Članak 1.

Općina Dugi Rat će pomoći roditeljima, starateljima i/ili udomiteljima djece osnovnih i srednjih škola sa područja općine Dugi Rat za nabavku školskih udžbenika za školsku godinu 2015/2016 iz sredstava Proračuna Općine Dugi Rat.

Odluka o pomoći za nabavku školskih knjiga


Članak 2.

Pravo na pomoć iz prethodnog članka ove Odluke imaju roditelji, staratelji i/ili udomitelji djece osnovne i srednje škole koji imaju prebivalište na području općine Dugi Rat uz ispunjenje uvjeta određenih ovom Odlukom.

Pravo na pomoć ostvaruju za treće i svako daljnje dijete u obitelji u kojoj troje djece pohađa osnovnu i/ili srednju školu.

Pravo na pomoć ostvaruje se za svako dijete koje pohađa osnovnu i/ili srednju školu a kojem su oba roditelja nezaposlena, odnosno ako je samohrani roditelj, staratelj ili udomitelj nezaposlen.

Pravo na pomoć ostvaruje se za svako dijete koje pohađa osnovnu i/ili srednju školu a čiji roditelji, staratelji ili udomitelji primaju pomoć od Centra za socijalnu skrb.

općina dugi rat


Članak 3.

Za ostvarivanje prava na pomoć iz prethodnog članka ovog članka roditelji, staratelji i/ili udomitelji podnose zahtjev kojeg mogu preuzeti sa internetske stranice www.dugirat.hr ili www.dugirat.com.

Popunjeni zahtjev sa priloženim dokumentima predaje se u zatvorenoj kuverti na protokol Općine Dugi Rat radnim danom od 11 do 13 sati do uključivo 11 rujna 2015. godine.

Osim navedenog u prethodnom stavku, zahtjev se može predati i e-mailom na: ODR-socijalnovijeće @ gmail.com uz skenirane dokumente u prilogu.

O ostvarivanju ili neostvarivanju prava iz ove Odluke te o načinu preuzimanja pomoći podnositelji će se informirati telefonom ili e-mailom ako su zahtjev podnijeli e-mailom.

općina dugi rat


Članak 4.

Pravo za pomoć za nabavku udžbenika nemaju oni roditelji, staratelji i/ili udomitelji koji pomoć u nabavi školskih udžbenika ostvaruju sa drugog osnova.


Članak 5.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u "Službenom glasniku" – službenom glasilu Općine Dugi Rat.
Ova odluka će se objaviti i i internetskim stranicama www.dugirat.hr i www.dugirat.com.

vijećnici općine dugi rat

Povezani članci

Who's Online

We have 107 guests and no members online