Lokalni izbori: Pred nama su zadnji dani intenzivnog uvlačenja biračima..

Pred nama su zadnji dani predizborne kampanje za lokalne izbore i vrijeme intenzivnog uvlačenja biračima... Teško da ćemo slušati o komunalnim i ostalim realno ostvarivim projektima (u četverogodišnjem mandatu) naše lokalne samouprave, sada se finaliziraju kampanje, udara se na "najjače"... pusti sad racio, udri na emocije! A emocije su zajebane.... pa uključite svoje "bullshit" detektore na maksimum... pogotovo na internetu, društvenim mrežama...  i svakako u nedjelju učinite taj mali, minimalni društveni napor i prošetajte se do birališta.. i pošaljite potezom olovke i svojim glasom jasnu poruku. Glasajte!
Iako se prečesto čini da smo još u socijalizmu s dvije vječne "partijske" krpelji koje nam "ne daju" bolje živjeti,.. ipak imamo izbora! Partija jest još na vlasti, ali nismo više u socijalizmu! Možemo im poslati poruku, bez da završimo na Golom otoku. Dobro, auto nam može preko noći izgorjeti (Zagreb), dijete se ne upisati u vrtić... ali imamo izbora! Kakvog, takvog, naš je... a da smo i mi bolji, bili bi nam bolji i izbori. Narod uvijek ima što zaokružuje... pardon, zaslužuje. Pa tko nam brani, ako nismo zadovoljni opcijom i postojećim stanjem, zaokružiti neke druge na listi i povjerovati im da će pokušati "naše stvari" u naše ime rješavati drukčije. Ta vidimo, "bivših" su se odrekle i njihove partije. Jest da ima njihovih klonova na listama, ali možemo ih izbjeći, možemo birati.
Pa birajmo u nedjelju novi saziv našeg Općinsko vijeća Općine Dugi Rat i našeg novog načelnika, odnosno dva kandidata za tu časnu i odgovornu rolu, koji će najvjerojatnije ući u pripetavanje...
I sritno nam s našim izborima!

Piše: Mladen Banović

Povezani članci

Who's Online

We have 67 guests and no members online