Iz Regije..

Voda stiže i u poljičko Zamosorje

Voda stiže u ZamosorjeŽedna mjesta poredana uz srednji tok rijeke Cetine napokon će biti spojena na vodovod! Sretnu je vijest stanovnicima Trnbusa, Srijana, Putišića, Rošca i Doca Donjega i Gornjega, obznanio omiški gradonačelnik Ivan Škaričić, dodajući kako će radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže početi za nekoliko tjedana. Škaričić je tako u izbornoj godini dobio veliku bitku, kad su zamosorski gčasači u pitanju, možda i najveću ...

TKO ČEKA... OMIŠKI GRADONAČELNIK IMA LIJEPU VIJEST ZA MJESTA UZ SREDNJI TOK CETINE

Voda stiže i u poljičko Zamosorje

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Dugi je niz godina trpio kritike kako se ne brine o selima koja na Cetini doslovno leže, a od žeđi u njima skapavaju i ljudi i stoka. Nemali je novac Grad trošio na dopremanje vode u cisternama, a živci su, pak, odlazili na prepisku s čelnim ljudima Hrvatskih voda.

S tom je državnom tvrtkom još 1997. godine bio potpisan ugovor o izgradnji vodovodne mreže u srednjim Poljicima, no u idućih 15 godina ni cjevčica prema najbližim kućama nije bila postavljena.

Ivan ŠkaričićU jednom od lanjskih javnih istupa Škaričić je najavio i tužbu protiv Hrvatskih voda, da bi, evo, nekoliko mjeseci poslije došlo do velikog obrata.

- Uspjeli smo! - klikće omiški gradonačelnik, svjestan kako će nakon ove najave dobivanje još jednog mandata biti stvar formalnosti.

Vrijednost radova na primarnoj vodovodnoj mreži je 10 milijuna kuna, pri čemu će Hrvatske vode sudjelovati s 90 posto iznosa, dok će preostalih 10 posto osigurati Grad.

Posao bi trebao biti završen najkasnije za godinu dana, a nakon toga će, tvrdi Škaričić, na red doći projektiranje i izgradnja sekundarne mreže, što će koštati milijun kuna, a financirat će se u istom omjeru kao i primarna mreža.

- Nakon što spojimo navedena mjesta, bez vodovoda će na omiškom području ostati samo Smajići i Nova Sela, no i to ćemo, obećavam, brzo riješiti - zaključuje Škaričić.

Povezani članci

Who's Online

We have 140 guests and no members online