Iz Regije..

Podstrana: Rekonstrukcijom Poljičke do sigurnijeg ulaza u Žrnovnicu

Rekonstrukcijom Poljičke ceste u Podstrani, koja je u tijeku, trebala bi se riješiti jedna od hrvatskih prometnih crnih točaka, s obzirom na to da je riječ o prometnici koja je jedina alternativa ljeti često zakrčenoj dionici Jadranske magistrale od Splita do Omiša s gustim prometom vozila i pješaka. Vrijednost projekta gotovo je 13 milijuna kuna, a zajednički ga rade Županijske ceste, Općina Podstrana, HEP te Vodovod i kanalizacija. Općina Podstrana sudjeluje u ovom projektu novcem za gradnju javne rasvjete i nogostupa u vrijednosti od približno tri milijuna kuna. Nakon dobivanja građevinske dozvole radovi na dionici počeli su početkom 2018. Stara cesta nije imala autobusna ugibališta pa su se autobusi zaustavljali u voznom traku, a putnici se iskrcavali na kolniku, nije imala javnu rasvjetu ni postavljen vodovod. Iz Općine Podstrana poručuju da projektom dobivaju suvremenu prometnicu širine kolnika sedam metara, nogostup širine dva metra duž cijele trase, javnu rasvjetu, rješavanje problema vodoopskrbe, širenje kanalizacijske mreže, novu elektroenergetsku infrastrukturu, sigurnije priključke sporednih ulica te gradnju šest autobusnih ugibališta.

PODSTRANA

Rekonstrukcijom Poljičke do sigurnijeg ulaza u Žrnovnicu

Piše: Slavica Vuković / Večernji List
Izvor: Večernji List

Realizacija projekta uključuje gradnju pješačkog nogostupa cijelom istočnom stranom ceste, od kraja izvedenog nogostupa na raskrižju s D8 do odvojka za kamenolom, zatim šest novih autobusnih ugibališta, rekonstrukciju kolnika te rekonstrukciju i gradnju komunalne infrastrukture.

podstrana

Iz Općine Podstrana poručuju da projektom dobivaju suvremenu prometnicu širine kolnika sedam metara, nogostup širine dva metra duž cijele trase, javnu rasvjetu, rješavanje problema vodoopskrbe, širenje kanalizacijske mreže, novu elektroenergetsku infrastrukturu, sigurnije priključke sporednih ulica te gradnju šest autobusnih ugibališta.

- Nakon realizacije ovog projekta očekujemo i nastavak radova na gradnji vodovodne mreže duge oko 5 km za 250 domaćinstava. U suradnji s Vodovodom i kanalizacijom u tijeku je izrada projektne dokumentacije koja je preduvjet ishođenju građevinske dozvole. Cilj projekta je da mještani koji su spojeni na Žrnovnički vodovod budu dio suvremene vodoopskrbne mreže Podstrana - najavljuje načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović.

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online