Nakon svibanjskog smrzavanja ipak nas čeka vruće ljeto

ČaposmišnicaPrema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja svibnja bit će toplije nego što je bilo prošlih dana. Tako će se temperature početkom tjedna u većem dijelu zemlje kretati oko 25 stupnjeva Celzija. Veliki Vakula, Zoran Vakula iz DHMZ-a ističe, međutim, da ni sljedeći tjedan vjerojatno neće biti suh, a od četvrtka postoji velika vjerojatnost da povremeno padne kiša. Ipak, nakon svibanjskog će smrzavanja mnoge razveseliti tromjesečna prognoza, od lipnja do kolovoza. Prema njoj, od lipnja do kolovoza srednja će temperatura zraka biti prosječna ili malo viša od prosjeka, pri čemu su, ističu u DHMZ-u, na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije moguće i znatno više temperature od prosječnih. Na Jadranu će vjerojatno sva tri ljetna mjeseca biti toplija od prosjeka, a u kolovozu će diljem zemlje biti najveća vjerojatnost iznadprosječno visokih temperatura, ističu u DHMZ-u ...


STIŽE LJETO


Piše: Tomislav Grdić / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


Budući da je ipak riječ o srednjoročnim prognozama, u DHMZ-u napominju da je vjerojatnost ostvarenja prognoze umjerena za veći dio kontinentalne Hrvatske te uglavnom velika za Jadran i unutrašnjost Dalmacije.

 


Kad će više lito?

 

U Državnom hidrometeorološkom zavodu kažu kako postoji umjerena vjerojatnost da će pasti prosječna količina kiše, ali bi na Jadranu moglo biti i obilnijih pljuskova.

Iako se u idućem tromjesečju srednja predviđa viša temperatura zraka od prosječne, to ne znači da neće biti i izraženijih hladnijih dana ili razdoblja.

Isto tako, iako se predviđa da će pasti prosječna količina kiše, to ne znači da neće biti dana ili razdoblja s manje ili više oborina, objašnjava veliki Vakula.

Drugim riječima, pola mjeseca može biti toplije, a druga polovica hladnija od prosjeka, što znači da će temperatura biti uobičajena za taj dio godine. 
  

lito na plaži
Živilo lito vilovito!

Ništa, ništa se ne može mirit s liton, dugim vrućin ljetnim danima, i pogotovo.. ljetnim večerima!


Omiš , trg

 

sunce

Kava i novine


autor: almissa.bloger.hr


Taman san se diga,
neznan šta ću radit,
ma iden ća do Mrme
malo jaja ladit.

Ulazin unutra,
vidin puno svita
još da nađen novine
baš bi nešto čita.

"Mali šta ćeš popit?",
pita Mara krikom,
"A neznan ni ja šta ću,
ma daj mi malu s mlikon!"

Ma nema ništa lipše
od male crne kave
jedna kesa cukra
i još da mlika stave.
Uz to bokun karte,
ma samo da se čita
bolje od tog nema
mene da se pita.

Sidin sam za šankom
a pogled negdi skita
nema ništa novina
a ja bi nešto čita

Jutarnji je doli,
Slobodna je vamo,
u kurac di su Sportske
jesul ono tamo?

Oću čitat šport
uz to kakvu štoriju
vidit još i Pomet
pa neću čitat Gloriju?!

 

sunko

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 213 guests and no members online