Općinska podružnica Zajednice žena 'Katarina Zrinski' osnovana u subotu u Dugom Ratu

U subotu, 27. veljače 2016. osnovana je podružnica Zajednice žena "Katarina Zrinski“ za područje općine Dugi Rat. Svečanoj osnivačkoj skupštini, održanoj u prostorijama nekadašnjeg kina "Dalmacija" u Dugom Ratu, nazočili su brojni predstavnici iz društvenog i političkog života naše Općine i Županije. Za predsjednicu je izabrana gđa Diana Ercegović. Zajednica žena "Katarina Zrinski“ osnovana je u Splitu 20. veljače 1999. godine, s ciljem okupljanja žena unutar stranke HDZ, kao i žene koje prihvaćaju programska načela HDZ-a. Temeljna zadaća jest jačanje položaja žena unutar HDZ-a i određivanje političkih stajališta njezinih članica u odnosu na temeljna društvena pitanja hrvatskog društva..

Izvor: Zajednica žena Katarina Zrinski

Zajednica žena promiče: obitelj kao temeljnu zajednicu društva afirmirajući ulogu žene u obitelji, potiče dosljednu provedbu nacionalne politike za promicanje jednakosti žena, borbu protiv nasilja nad ženama i djecom, odgoju djece i mladih, suradnju s nevladinim organizacijama u promicanju prava žena.

Zajednica je organizirala i brojne humanitarne akcije, a ovdje navodimo samo ovu zadnju, održanu povodom 17.-te godišnjice osnutka, kada je prikupljenih 35 000 kn donirano Klubu žena liječenih na dojci – Split, za nabavku ultrazvučnog aparata, u kojoj je i naša podružnica, tada u osnutku, sudjelovala s 5.000 kn.

Ovim putem želimo zahvaliti i klapi "Elektrodalmacija", koja je svojim nastupom uveličala ovu našu svečanost, te svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli u organizaciji.

Želimo našim Katarinama uspješan rad i naravno upućujemo poziv svim ženama naše Općine, bez obzira na stranačku (ne)opredijeljenost, da nam se pridruže.

Povezani članci

Who's Online

We have 375 guests and no members online