Zanimljivosti..

Mogu li žene i muškarci biti (samo) prijatelji?

simpatijaMogu li žene i muškarci biti (samo) prijatelji? Iako je to pitanje mnogo puta postavljeno, točan odgovor još uvijek se ne zna. Ako je vjerovati najnovijem istraživanju, onda je odgovor – vrlo teško. Prijateljstvo muškarca sa ženom zasniva se na seksualnoj privlačnosti – neovisno o tomu je li muškarac u vezi ili nije. Žene pak više preferiraju platonska prijateljstva s muškarcima, a s vremenom mogu poželjeti više, ako je njihova ljubavna veza u krizi ...

SAMO PRIJATELJI?

Muškarce seksualno privlače njihove prijateljice

Izvor: tportal i drugi

plavušaZnanstvenici kažu kako rezultati najnovijeg istraživanja imaju negativne posljedice za ljude u dugim vezama. Naime, ljudski nagon za razmnožavanjem prepreka je istinskom prijateljstvu između muškaraca i žena.

U istraživanju je sudjelovalo 88 muško-ženskih prijateljskih parova, a morali su ocjenjivati međusobnu privlačnost. Muškarce su uglavnom seksualno privlačile njihove ženske prijateljice, i to neovisno o tomu u kakvom su ljubavnom statusu.

Zanimljivo je i kako ispitani muškarci misle da su njihove prijateljice zainteresirane za njih u seksualnom smislu, što uglavnom nije bio slučaj. Žene nisu svjesne takve muške percepcije i svoja prijateljstva s muškarcima najčešće doživljavaju platonski, posebno ako već imaju ljubavne veze.

One slobodne pak znaju razviti seksualnu privlačnost prema svojim prijateljima.

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and one member online

  • admin