Zanimljivosti..

Ljubav i marketing

romantika na plažiMožda se ovo uspoređivanje ljubavi i marketinga mnogim čitateljima čini isforsiranim, zbog čitavog niza faktora koje sam u nastavku naveo, a prosječan muškarac na njih apsolutno ne obraća pažnju. No u suštini zavodnički tražiti curu i prodavati svoju osobnost, ljubav i tijelo svode se na isto. Nije bitno koliko ti vrijediš kao osoba i da li bi ona bila sretna da je s tobom. Ako ne znaš prezentirati samog sebe na pravi način, cura neće imati milosti. I neće požaliti što te odjebala, iako bi možda i trebala. Sve je u krinki, kojom ćeš ju dočekati na početku. Ta krinka ono je što privlači žene. Barem na ovom svijetu ...

ZAVODNIČKA MOĆ UVJERAVANJA

Ljubav i marketing

Ako zanemarimo sve bajke kojima nas obasipaju od malih nogu, shvatit ćemo da ljubavnom sferom zapravo vladaju jednaka pravila kao i u ekonomiji, barem kad su muškarci u pitanju

Piše: Ivan Janković
Izvor: stifmeister.bloger.hr

axe efektGrubo zvuči, ali istina je: ti sebe moraš prodati, a to možeš samo ako dokažeš curi da si baš ti ono što njoj treba u životu. Jednostavno rečeno, ženama privlačan muškarac uspješan je trgovac samim sobom!
 

Poželjna roba

Ako želiš biti poželjna roba, izuzetno je bitno definirati ciljano ''tržište''. Ono može biti cijela ženska populacija, pa ćeš u tom slučaju svoj ''proizvod'' modelirati tako da odgovara potrebama širokih masa.

Prevedeno na normalni jezik: ako želiš zbariti što više cura, morat ćeš se truditi biti u trendu te poraditi na nekim općeprihvaćenim šablonama mužjačkog ponašanja

S druge strane, ako te zanima ekskluzivna klijentela, kod koje misliš da ćeš imati najviše ''poslovnog'' uspjeha, onda ćeš se morati prilagoditi željama i maštarijama tih djevojaka. Podjenostavljeno rečeno, npr. za death metalku potrebna je crna odjeća i šminka te što deprimiranija štakorska faca.

"Ciljano tržište" određujemo na temelju "profitabilnosti".
 
Ključ ''ugovaranja posla'' vlastita je prezentacija, koja mora biti savršena da bi se postigao dogovor. Nju dijelimo na prezentaciju fizičkog izgleda, osobnosti te vlastitog životnog puta.


Ambalaža je bitna

romantikaAmbalaža je bitna. Niti jedan uspješan proizvod ne prodaje se u ružnoj ambalaži, pa tako ni rasplodni mužjaci. Na fizičkom izgledu treba raditi, a ni odjeću ne treba zanemariti.

Naravno, stil odijevanja bazirat će se na željama klijentica. Kao i osobnost. Ono što cure traže, to trebaju i dobiti. Do tih spoznaja dolazi se analiziranjem ''trendova na tržištu'', u fazi planiranja zavodničke misije.
 
Kad je u pitanju prezentacija vlastitog životnog puta, valja imati na umu da ona mora biti što zanimljivija poslovnoj partnerici. Dakle, suhoparno pričanje o onom čim se baviš ne prolazi. Prezentacija mora biti vesela, puna lijepih metafora, okićena raznim snovima koje imaš za budućnost.

Moraš pokazati da vrijediš. I da njoj baš kao takav trebaš.
 

Najpovoljnija ponuda na tržištu

Kao i svaki dobar trgovac, zavodnik mora posjedovati moć uvjeravanja. Nije dovoljno prezentirati se u najboljem mogućem svjetlu, nego još moraš i znati kako uvjeriti kupca da je tvoja ponuda najpovoljnija na tržištu.

S obzirom na sveprisutnu nesigurnost ženskih klijenata diljem svijeta, moć uvjeravanja izuzetno je važna. Katkad je samo potrebno žene manipulacijom dovesti pred gotov čin. Na taj ih način praktički prisiljavaš da ''potpišu ugovor'', što je pomalo nemoralno. Ali profit je profit, kako u ekonomiji, tako i u sferi muško-ženskih odnosa. On je mjerilo svega.
 
Muškarac mora svoju zavodničku misiju bazirati na dvije oprečne stvari: prilagođavanju potrebama ''tržišta'' te razvijanju vlastite posebnosti


Fit & Sexy

smišnicaNeke općenite mužjačke vrline, kao što su samopouzdanje, komunikativnost, drskost i hladnokrvnost tvoj proizvod mora imati, no pravih uspjeha s ženama imat ćeš tek ako ćeš se po nečemu isticati u odnosu na konkurenciju. Ono što je rijetko, to se cijeni. Poput dijamanata.

Jednostavno moraš biti drukčiji od napaljene većine, ali opet ne toliko drukčiji pa da ispadneš čudan. Kreativnost i nepredvidljivost obično pomažu da se istakneš. Naravno, što bolje poznaješ žensku psihu, to ćeš joj biti draži i posebniji, jer čini se da velika većina muškaraca nema pojma što cure žele. Tko bi im zamjerio.
 
Slična prodaja odvija se i u suprotnom smjeru.

Cura mora biti ženstvena i znati s muškarcima da bi uspjela na ''tržištu spolne snage''. Fizički izgled jako je tu bitan, kao i odgovarajuća osobnost, a da ne govorimo o moći uvjeravanja, bez koje bi mnoge djevojke ostale djevice do kraja života. Njihova tehnika uvjeravanja nešto je drukčija od muške i svodi se na izazivanje fizičkih reakcija kod klijenta. Oni pijani podložniji su ženskoj manipulaciji od ostalih.
 
Ako su obje stranke zadovoljne uvjetima poslovanja, potreban je još samo potpis ugovora i ljubavna avantura može početi. Potpis je vrlo jednostavan: nije potrebna ni tinta ni kemijske olovke. Samo usne dvoje partnera i eventualno njihovi jezici.


Ljubav i marketing

Možda se ovo uspoređivanje ljubavi i marketinga mnogim čitateljima čini isforsiranim, zbog čitavog niza faktora koje sam naveo, a prosječan muškarac na njih apsolutno ne obraća pažnju.

No u suštini tražiti curu i prodavati svoju osobnost, ljubav i tijelo svode se na isto.

Nije bitno koliko ti vrijediš kao osoba i da li bi ona bila sretna da je s tobom. Ako ne znaš prezentirati samog sebe na pravi način, cura neće imati milosti. I neće požaliti što te odjebala, iako bi možda i trebala. Sve je u krinki, kojom ćeš ju dočekati na početku. Ta krinka ono je što privlači žene.

Barem na ovom svijetu.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 464 guests and no members online