Pametno ima najviše žena na izbornim listama

"U stranci Pametno ravnopravnost žena nije tek jedna u nizu floskula, kojima se služe različiti političari kad im je to zgodno, ili im donosi jeftine bodove na praznike, poput Dana žena. U našoj stranci su na čelu predsjednica i dvije potpredsjednice. Uistinu se nismo vodili time da će ovo opet biti tema u kampanji i nadali smo se da je i Hrvatska sazrela za promjene, ali nas ljuti ovakvo stanje. Premda mi u stranci ljude ne dijelimo po spolu, niti ih želimo tako promatrati, nevjerojatno je kako se neravnopravnost i dalje nameće kao tema i tjera nas na ovakve reakcije", istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno. Osim nje, koja je prva na listi za 10. izbornu jedinicu, još su dvije žene na listama na prvom mjestu: Nina Antičić u 7. izbornoj i Natalija Rajčić u 9. izbornoj jedinici. U stranci su zaključili kako će svojim radom dokazati da su žene itekako ravnopravne, pa i u hrvatskom društvu te da će se svakako boriti i za promjenu ovakve, sramotne klime u politici prema ženama. Za početak, sugeriraju Ustavnom sudu i Državnom odvjetništvu da se dogovore oko poštivanja zakona i počnu kažnjavati one koji ih na svakim izborima nekažnjeno krše..

Puljak: Nama ravnopravnost žena nije tek floskula

Izvor: N1

"Unatoč višekratnom nepoštivanju zakona te igri tumačenja, zbog koje nitko nije kažnjen, nevjerojatno je da je našim strankama i u 21. stoljeću ravnopravnost žena samo jedna u nizu floskula koje koriste kad im treba", poručuju iz stranke Pametno.

pametno

Stranka Pametno u koaliciji sa strankom Za grad ima najviše žena na kandidacijskim listama za predstojeće, izvanredne parlamentarne izbore, među strankama koje izlaze u svim izbornim jedinicama.

Pametno ima tri žene na vodećim pozicijama na listi u 10 izbornih jedinica, dok ostale stranke imaju po dvije ili jednu. Žene su među prva tri kandidata na listama zastupljene čak s 46,7 posto na listi Pametno – Za grad, dok prvi sljedeći imaju 33,3 posto.

Od ostalih stranaka uvjerljivo je najgora najveća stranka, koja se hvali s najviše članova u Hrvatskoj, a koje, očito, prati i najveća neravnopravnost.

Povezani članci

Who's Online

We have 316 guests and no members online