Novi početak seniorki Orkana

RK OrkanU subotu 24.09.2011.g. u gradskoj športskoj dvorani u Solinu s početkom u 16 sati, igra se utakmica 1.kola II.HRL-jug za žene između rukometašica Orkana i ekipe ŽRK Kaštela. Osim što to stvarno i jeste početak jedne nove prvenstvene sezone, ovo je isto tako i jedan novi početak seniorske ekipe. Nekoliko je razloga za takvu tvrdnju. Za početak navedimo podatak da ćemo ovu utakmicu započeti bez čak šest igračica koje su prošle godine započele rukometno prvenstvo. To su redom: Marija Šerić (Zaratin) i Dijana Mimica (Laušić) koje zbog obiteljskih razloga više ne igraju, te Meri Tomić (Pocrnja) - ozljeda, Maja Tukić- prelazak u ŽRK “Trogir” i na kraju Antonija Voloder i Božana Caktaš – privatni razlozi ...

RUKOMET (Ž)

Novi početak seniorki

Izvor: rkorkan.com

Također treba napomenuti da zbog odlaska na studije poslije 4. kola ostajemo i bez Ivane Banović. Dakle, bez ukupno 7 (sedam) igračica u odnosu na prošlu sezonu ćemo odigrati ovu nastupajuću utakmicu.

rk orkan

Naravno, svima njima jedno veliko HVALA na svemu što su dale ili će neke od njih možda u skoroj budućnosti ponovo još i nešto dati ovom klubu, ali mora se priznati da je to možemo kazati jedan određeni hendikep za našu ekipu jer su neke od njih bile standardne članice najbolje postave. Hendikep, ali samo u ovoj sezoni i samo u rezultatskom smislu.

Naime, njihovim odsustvom, pružila se velika šansa našim mlađim rukometašicama da kroz veći broj utakmica steknu nešto više iskustva nego da su one ostale. A kako u rezultatskom smislu imamo, nazovimo to “komodnu” situaciju jer sustav natjecanja ne predviđa ispadanje u niži rang natjecanja (III.HRL-jug), onda je ovo idealna sezona za onaj već spominjani novi početak.

Već u drugom dijelu prošlog prvenstva, a pomalo i naslućujući ovakav razvoj događaja nekolicina njih je dobila šansu za pokazati svoje kvalitete. I kako smo već o tome ozvještavali, ne samo da su je iskoristile već su svih nas uvjerile da su ih i zaslužile. Još kada malo one a i ostale i sebe uvjere u zavidnu kvalitetu, onda se ne trebamo bojati za budućnost ovog kluba.

RK Orkan

Tu mislimo u prvom redu na rezultatsku budućnost, odnosno na one svjetle trenutke iz naše dugogodišnje prošlosti kada smo igrajući u 1. B Ligi bili više godina jedni od najboljih klubova u Dalmaciji. Jer, ovdje treba naglasiti da je za njih 18 prosjek godišta 1996., odnosno 15-16 godina, što nas će nas činiti jednom od najmlađih ekipa u ligi.

Još ove sezone, da ipak cjelokupni teret igranja ne bi pao na ta mlada, neiskusna leđa, legende kluba, trojac Mirjo, Kate i Rake će im u svojim znanjem, kvalitetom i posebice angažiranjem i ljubavlju prema klubu u određenim trenucima pomoći.

Trener je i nadalje Zlatko Grubiša - Grubi, jednako tako jedan od legendi kluba. U radu sa vratarkama mu pomaže veliko ime dugoratskog rukometa Momčilo Žilić - Momo.

Dakle, u rezultatskom smislu za ovu nastupajuću sezonu ne očekujemo ništa veliko. Ali zato očekujemo da naše mlade cure u svakoj utakmici daju svoj maksimum i pokažu da se u Dugom Ratu, u Rukometnom klubu “Orkan” oduvijek igrao lijepi i kvalitetni rukomet čiji su oni današnji prezentatori.

Zato, cure, SRETNO u novoj sezoni!

A sve navijače i ljubitelje pravog, dobrog ženskog rukometa pozivamo da nam se u svakoj utakmici svojim prisustvom i bodrenjem na utakmici pridruže u ovim našim željama. Prijevoz autobusom je besplatan, a za “domaće” utakmice u Solinu uobičajeno kreće 1,5 sat prije zakazanog termina za početak utakmica.

rk orkan

Povezani članci

Who's Online

We have 436 guests and no members online