Apple predstavio novi iTunes U App - svi tečajevi s najboljih sveučilišta dostupni putem aplikacije

itunes u appApple je predstavio novi "iTunes U App" servis i besplatnu aplikaciju pružajući nastavnicima, učenicima i studentima sve što im je potrebno na njihovom iPadu, iPhoneu i iPod touchu za održavanje ili pohađanje nastave. Novi "iTunes U app" omogućuje nastavnicima stvaranje i upravljanje nastavnim sadržajima uključujući osnovnim komponentama kao što je predavanje, zadaće, knjige, testovi i nastavnih planova i programa, te ih dalje ponuditi milijunima iOS korisnika širom svijeta. iOS korisnicima na raspolaganju je pristup najvećem svjetskom katalogu besplatnih obrazovnih sadržaja na engleskom jeziku iz top sveučilišta, uključujući Cambridge, Duke, Harvard, Oxford i Stanford. Naravno, i bilo koja od naših škola, npr. OŠ Jesenice na Oriju (zašto ne?), može početi s osmišljavanjem, izradom pojedinih ili kompletnih obrazovnih sadržaja na hrvatskom jeziku i ponudom kroz novi Appleov servis ...

APPLE "REFORMIRA" E-OBRAZOVANJE

Svi obrazovni sadržaji s najboljih sveučilišta dostupni putem iOS aplikacije

Izvor: Monitor.hr
Foto: apple.com

"Posve novi iTunes U app omogućuje studentima da se od bilo kuda upoznaju s svim nastavnim programima najprestižnijih svjetskih sveučilišta", rekao je Eddy Cue, Appleov potpredsjednik internetskog softvera i usluga.

Studenti s bilo kojeg mjesta mogu proći kroz cijeli nastavni program te imati potpuni pristup svim materijalima koji im je sada doslovno na dohvat ruke. S iTunes U app, studenti su u mogućnosti pristupiti novim knjigama izravno iz app, bilješkama iz iBooksa koje su konsolidirane za jednostavno pregledavanje.

e-learning na apple način
Osim čitanja knjiga, gledanje prezentacija, predavanja i popisa zadaća, studenti mogu primati obavijesti tako da uvijek imaju najnovije informacije. Naravno, ukoliko posjeduju Appleove uređaje, poput iPada, premda, ako se Appleov servis pokaže uspješnim, vjerojatno neće trebati dugo čekati da se i na drugim mobilnim platformama poput popularnog Androida pokrene sličan servis.

Nastavnici mogu brzo i jednostavno stvoriti, upravljati i podijeliti svoje nastavne sadržaje, testove i brošure putem internetskih  alata i koristiti sadržaje i linkove iz iTunes U app, Interneta, iBookstore-a ili App Store-a kao dio svog nastavnog plana i programa. Oni također mogu postaviti i distribuirati svoje dokumente, kao što su Keynote, Pages, Numbers ili knjige napravljen preko iBooks Author-a.

Povezani članci

Who's Online

We have 108 guests and no members online